Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σφοδρές αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό στη Βουλή – Τα άκουσε ο Λοβέρδος

Σφοδρές αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό στη Βουλή – Τα άκουσε ο Λοβέρδος
,

– Του είπαν κατά πρόσωπο: “Μπροστά σου ο Γιαννίτσης είναι αριστερός”
– Κρίσιμη εβδομάδα για τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας
– Συνεχείς συνεδριάσεις για να μην υπαρξουν διαρροές

Αντιμέτωπος με έντονη κριτική ειρωνείες αλλά και την δυσφορία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ήρθε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Απασχόλησης στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου για το Ασφαλιστικό.
  
Ο Παναγιώτης Κουρουπλής είπε μεταξύ άλλων οτι η σπατάλη καγχάζει κι εμείς καλούμαστε να κατεδαφίσουμε το κοινωνικό κράτος. Ο ίδιος βουλευτής με δηλώσεις του στο Newsit δήλωσε οτι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα ψηφίσει το Ασφαλιστικό.

 Να πάρει πίσως την διάταξη για το κόψιμο της 13ης και 14ης σύνταξης, ζήτησε από τον Ανδρέα Λοβέρδο ο Γιάννης Κουτσούκος. “Δεν έχει καμία σχέση με το μνημόνιο. Στο όνομα του μνημονίου δε δικαιούμαστε να αλλοιώνουμε το χαρακτήρα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πάρης Κουκουλόπουλος αναρωτήθηκε :  “Τι σημαίνει να είσαι υπουργός της κυβέρνησης; Είναι προσωπική επιλογή; Δεν πέρασε από Υπουργικό Συμβούλιο; Γιατί δεν βλέπω κανέναν υπουργό να υποστηρίζει το ασφαλιστικό. Ούτε εμείς οι βουλευτές, ούτε η Κυβέρνηση θα το περάσει εύκολα αν μείνουμε στις περικοπές μισθών και συντάξεων”.

Γεμάτος ειρωνεία ο νέος βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε : “Αν σήμερα είχαμε τον Τάσο Γιαννίτση και τον Ανδρέα Λοβέρδο στο ίδιο τραπέζι θα λέγαμε ότι ο Γιαννίτσης είναι ο αριστερός.”
 
Ο Εκτωρ Νασιώκας ζήτησε περισσότερη ειλικρίνεια για τα οικονομικά και πρόσθεσε: “Το ασφαλιστικό είναι μία από τις βασικές μάχες. Αν αυτή τη μάχη τη χάσει το ΠΑΣΟΚ, τη χάνουμε όλοι. Πρέπει πρώτα να πούμε αλήθεια για τα οικονομικά που δεν έχουμε πει μέχρι τώρα. Να το πιστέψουμε και να το στηρίξουμε γιατί έτσι θα το περάσουμε και στην κοινωνία. Να μην λέμε ότι το περάσαμε επειδή μας το επέβαλε το μνημόνιο”.

Ο Γ. Παπανδρέου έχει επιλέξει την τακτική των αλλεπάλληλων συσκέψεων όλων των κοινοβουλευτικών και κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, ώστε να πείσει ο ίδιος τα στελέχη του, να στηρίξουν τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακό. 

Τυχόν διαρροές θα πρέπει να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές κάτι που, παρά τις εισηγήσεις που δέχθηκε ο πρωθυπουργός, δεν το επιθυμεί, γνωρίζοντας οτι με το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία, η αυτοδυναμία θεωρείται αδύνατη. (Διαβάστε τη Δημοσκόπηση του NewsIt)

Την Τρίτη το μεσημέρι, ο Γ. Παπανδρέου συγκαλεί -ανήμερα της πανεργατικής απεργίας- στα κεντρικά γραφεία στην Ιπποκράτους, το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ όπου οι υπουργοί οικονομικών και εργασίας θα ενημερώσουν το ανώτατο όργανο του κόμματος για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς. 

Υπο το φόβο μάλιστα νέων διαρροών στην ψήφιση του ασφαλιστικού, δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδος να συγκληθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος προκειμένου ο κ. Παπανδρεόυ να πείσει και να εξηγήσει για την αναγκαότητα των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στο ασφαλιστικό. 

Εξάλλου, το πρώτο ή το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου θα συνεδριάσει το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εγκριθούν οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει το κόμμα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Γεγονός που δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσει και ανασχηματισμό στην κυβέρνηση καθώς κάποια μέλη της πιθανώς να είναι υποψήφια στις εκλογές της αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Παναγιώτης Κουροπλής στο Newsit: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα ψηφίσω το ασφαλιστικό 

Αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικο;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε