Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σφοδρή επιδείνωση του καιρού – Αναλυτικά η πρόγνωση

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χωράς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -05 έως 04 και στα δυτικά από -08 έως 02 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις με λίγες βροχές στα νότια κυρίως το βράδυ, οπότε θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 09 και τοπικά στην Ήπειρο από -06 έως 03 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά με νεφώσεις στα νοτιά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Στην Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν βροχές και από το βραδύ καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία και από τα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 12 και στα βόρεια από -05 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με με νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα καταιγίδες. Τη νύχτα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι 7 μποφόρ ενώ στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 που το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βραδύ νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθεί χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Σε “λευκό κλοιό” και σήμερα η Β.Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε