Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Siemens: “Απέβαλλαν” την Ζωή Κωνσταντοπούλου – “Η δίκη είναι για χειρονομίες”

Siemens: “Απέβαλλαν” την Ζωή Κωνσταντοπούλου – “Η δίκη είναι για χειρονομίες”

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη δίκη της Simens, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να δίνει ρεσιτάλ. Όλα ξεκίνησαν όταν το δικαστήριο αποφάσισε να μην παρασταθεί στη δίκη για την υπόθεση της Siemens ως πολιτική αγωγή το υπό σύσταση Σωματείο «Δικαιοσύνη για όλους» το οποίο εκπροσωπείται από την επικεφαλής του κόμματος “Πλεύση Ελευθερίας”.

Το Δικαστήριο με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα για την παράσταση πολιτικής αγωγής με το σκεπτικό ότι το Σωματείο αλλά και οι επιμέρους πολίτες υπολείπονται ενεργητικής νομιμοποίησης, γεγονός το οποίο οδήγησε στην έντονη αντίδραση της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

“Είναι μία εντελώς στημένη διαδικασία” είπε απευθυνόμενη στον πρόεδρο.  

Πρόεδρος: Είναι ανόητο να θεωρείται ότι η επίδειξη απαθούς και ψύχραιμης συμπεριφοράς από μέρους μου είναι αδυναμία.  

Ζ.Κ: “Μην κάνετε χειρονομίες. Αν και αυτή η δίκη για χειρονομίες είναι”.

Πρόεδρος: “Δεν είστε διάδικος αυτής της δίκης. Σας υπενθυμίζω ότι μπορεί να εκλεχθείτε…( σ.σ. πειθαρχικό)”.

Ζ.Κ.: “Σας υπενθυμίζω ότι και εσείς μπορεί να εκλεχθείτε”.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης η ένταση ήταν συνεχής καθώς και νωρίτερα όταν το δικαστήριο αποχώρησε για τη διάσκεψη η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε αναφέρει απευθυνόμενοι στον πρόεδρο: “Αποσύρεστε για διάσκεψη και δεν έχετε δώσει καν το λόγο στη πολιτική αγωγή του Δημοσίου και του ΟΤΕ. Έχετε καταλάβει πόσο γελοίο και στημένο είναι αυτό;”.

Αντιρρήσεις στην παράσταση του υπό σύσταση Σωματείου είχαν εκφράσει νωρίτερα και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ενώ η πρώην πρόεδρος της Βουλής στην τοποθέτηση της ενώπιον του Δικαστηρίου είχε αποδώσει ευθύνες για την καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης στην κυβέρνηση αλλά και τη Δικαιοσύνη.

Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για” ισχυρότατες πιέσεις προκειμένου να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη στην υπόθεση αυτή. Αποβάλλοντας την πολιτική αγωγή κάνετε τεράστια εξυπηρέτηση στους κατηγορούμενους και τη Siemens. Εξασφαλίζεται μια υπόθεση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους”, κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε