Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σήμερα η ταφή της Μαρίκας Μητσοτάκη στην Κρήτη

,

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν χθες τη Μαρίκα Μητσοτάκη, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής των εκλογών.

Εκατοντάδες κόσμου από την πολιτική, τον καλλιτεχνικό χώρο, επιχειρηματίες, εκδότες, αλλά και απλοί πολίτες είπαν το τελευταίο αντίο στη σύζυγο του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Η εξόδιος ακολουθία εψάλει στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στη Σκουφά.

Συντετριμμένος ο σύζυγός της, τα παιδιά της, Ντόρα, Κυριάκος, Κατερίνα και Αλεξάνδρα, τα εγγόνια της. “Αν είχες ακούσει τους γιατρούς δεν θα ήμασταν εδώ, ούτε εγώ, ούτε η Ντόρα, ούτε η Αλεξάνδρα, ούτε η Κατερίνα”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον επικήδειο λόγο, υπενθυμίζοντας σε όλους τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα της Μαρίκας Μητσοτάκη.

Όταν από την εκκλησία βγήκε το φέρετρο, ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος έξω, χειροκρότησε. Τα χειροκροτήματα έγιναν πιο έντονα όταν από τον Ιερό Ναό βγήκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ακολούθησε η Ντόρα Μπακογιάννη, με δάκρυα στα μάτια. “Κουράγιο Ντόρα” της φώναζε ο κόσμος.

EUROKINISSI

"Αντίο μαμά" - Μια ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ φωτογραφία (EUROKINISSI)
EUROKINISSI

Από νωρίς, στην εκκλησία έφτασαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Στέφανος Μάνος, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Βύρωνας Πολύδωρας και άνθρωποι εκτός πολιτικής, όπως ο εκδότης του Βήματος Σταύρος Ψυχάρης, ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Γιάννα Αγγελοπούλου.
Κώστας Καραμανλής
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Ο Γιώργος Βουλγαράκης
Νικήτας Κακλαμάνης, Προκόπης Παυλόπουλος
Ο Ευάγγελος Αντώναρος
Το τελευταίο αντίο στη Μαρίκα Μητσοτάκη είπαν επίσης η Ζωή Λάσκαρη και ο σύζυγός της Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Μιμή Ντενίση, ο Μανώλης Γλέζος.
Όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, την Κυριακή, ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να τον συλλυπηθεί.
Ζωή Λάσκαρη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης
Η Μιμή Ντενίση
Ο Σταύρος Ψυχάρης
Ο Ηλίας Ψινάκης
Η Γιάννα Αγγελοπούλου
Η Όλγα Κεφαλογιάννη
Το απόγευμα, η σορός της θα μεταφερθεί στην Κρήτη.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής στα Χανιά, στις 14:00 σήμερα θα ψαλεί τρισάγιο και η ταφή της θα γίνει σε στενό κύκλο, στον οικογενειακό τάφο, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ στο Ακρωτήρι.

Ο Μανώλης Γλέζος
Βαρδής και Μαριάννα Βαρδινογιάννη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρώτο τηλεφώνημα Σαμαρά σε Μητσοτάκη μετά από χρόνια

Έφυγε από τη ζωή η Μαρίκα Μητσοτάκη

Ντόρα Μπακογιάννη: Έχασε τη μητέρα της στα γενέθλια της!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε