Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αναβολή πήραν οι Τούρκοι στρατιωτικοί – Παρουσιάστηκαν στην υπηρεσία ασύλου οι δύο

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Αναβολή ζήτησαν και πήραν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί. Η διαδικασία πλέον θα αρχίσει στις 19 Αυγούστου.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί που πέρασαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία ζήτησαν άσυλο. Η διαδικασία προβλέπει προσωπικές συνεντεύξεις των αιτούντων.

Η διαδικασία αυτή επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα στις 08:00 το πρωί, ωστόσο οι Τούρκοι ζήτησαν αναβολή, αίτημα που έγινε αποδεκτό και έτσι η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 19 Αυγούστου. 

Ήθελαν να πάρουν αναβολή, θεωρούν ότι οι εξελίξεις στην Τουρκία θα τους δικαιώσουν”, είπε η συνήγορος των δυο εξ αυτών, Βασιλική Μαρινάκη, τονίζοντας πως και “εκείνοι θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία μέσα σε αυτό το εικοσαήμερο, ενώ θα ξεκαθαρίσει και το θέμα με τις οικογένειές τους που βρίσκονται υπό διωγμό”. Μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί τους, ενώ και τα σπίτια τους είναι ουσιαστικά υπό κατάληψη των τουρκικών αρχών που κάνουν έρευνες.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε η καταγραφή των αιτημάτων διεθνούς προστασίας των στρατιωτικών και – σύμφωνα με τον νόμο – οι αιτούντες είχαν περιθώριο επτά ημερών από την καταγραφή, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη συνέντευξη.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Όπως προβλέπει η διαδικασία, αφού ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, ο αρμόδιος υπάλληλος εκδίδει την πρωτοβάθμια απόφαση. Σε περίπτωση που είναι αρνητική, οι αιτούντες μπορούν να ασκήσουν προσφυγή, οπότε ακολουθεί η δευτεροβάθμια διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε