Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σήριαλ έχει καταντήσει η κατάληψη στο κέντρο της ΔΕΗ στο Χολαργό

Σήριαλ έχει καταντήσει η κατάληψη στο κέντρο της ΔΕΗ στο Χολαργό

– 4η μέρα κατάληψης της ΓΕΝΟΠ στο κέντρο διαχείρισης ρεύματος στον Χολαργό
– Διευθυντές της ΔΕΗ Χολαργού με συνοδεία ηλεκτρολόγων επιδιώκουν να ανεβάσουν τον γενικό
– ΔΕΗ: “Εάν δε βγει νέα εγκύκλιος εμείς θα κόβουμε το ρεύμα”
– Ηλικιωμένοι περιμένουν για ώρες στην ουρά – Η ΔΕΗ δεν ανοίγει όλα τα ταμεία. ΓΙΑΤΙ;
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

O παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο! Τέσσερις ημέρες τώρα όλοι περιμένουν τα ΜΑΤ στην ΔΕΗ Χολαργού για να λήξει η κατάληψη, όμως κανείς από το συγκεκριμένο κατάστημα της επιχείρησης δεν έχει καταγγείλει ότι παρεμποδίζεται η λειτουργία της!

Λίγο μετά τις 5, έφτασε στο κέντρο διαχείρισης ρεύματος στο Χολαργό ο διευθυντής του κατασήματος με την συνοδεία δύο αστυνομικών καθώς και δύο ηλεκτρολόγους για να ανεβάσει το γενικό και να θέσει σε λειτουργία το σύστημα. Ωστόσο, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ κατάφεραν να τους πείσουν να φύγουν.

Στη συνέχεια, έφτασαν ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Νικόλαος Αραβαντινός μαζί με τον διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού Γιώργο Τριανταφύλλη για να κάνουν μία ακόμη προσπάθεια, με δικό τους συνεργείο, να ανεβάσουν το γενικό. Έφυγαν όμως και αυτοί…

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει πως ο νόμος θα τηρηθεί, υπάρχει εισαγγελική εντολή και θα γίνει ό, τι χρειάζεται. 

Κανείς δεν έχει καταγγείλει παρεμπόδιση λειτουργίας

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, στις 21.11.2011 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Αρθούρο Ζερβό, σχετικά με τη διακοπή της λειτουργίας, από την 20.11.2011, της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ, στο Χολαργό.

Από εκείνη την στιγμή, και μετά απο εντολή εισαγγελέα γίνεται προκαταρκτική εξέταση, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, για να διαπιστωθεί εάν παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας.

Όμως, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, μέχρι σήμερα (23.11.2011) δεν καταγγέλθηκε ούτε από το Διευθυντή η διατάραξη της λειτουργίας της Υπηρεσίας, ούτε από κάποιο εργαζόμενο η παρεμπόδιση της εισόδου του στο χώρο εργασίας.

Ούτε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας, ούτε άλλος υπάλληλος κατήγγειλε, στην αστυνομική δύναμη που βρίσκεται εκεί, ότι παρεμποδίστηκε η είσοδός του στο χώρο εργασίας, προκειμένου να εφαρμοσθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Απελπιστική κατάσταση

Μόνο έτσι μπορεί να την χαρακτηρίσει κανείς. Από το πρωί στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου οι πολίτες σχηματίζουν ουρές άλλοι για να πληρώσουν το χαράτσι, άλλοι για να πληρώσουν ληγμένους λογαριασμούς, άλλοι για να ζητήσουν ρύθμιση, άλλοι για να ζητήσουν επανασύνδεση του ρεύματος που τους το έκοψαν γιατί δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν και άλλοι για να δηλώσουν αδυναμία πληρωμής.

Σπρώξτε λίγο να μπούμε και εμείς μήπως και τελείωσει το μαρτύριο μας ρε παιδιά...

Ο φακός του Νewsit κατέγραψε τις εικόνες ντροπής με τους ηλικιωμένους να περιμένουν με τις ώρες για να πληρώσουν το χαράτσι από την πενιχρή τους σύνταξη.

Και μέσα χαμός γίνεται...

Και ενώ η κατάσταση είναι τραγική οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ δεν έχουν ανοιχτά όλα τα ταμεία και υποβάλλουν τον κόσμο σε αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία.

Η ουρά είναι σαν σαλιγκάρι αλλά πολλά ταμεία είναι κλειστά - Γιατί;

Οπως μας είπαν δύο συνταξιούχοι, ο κύριος Νίκος και ο κύριος Γιώργος “η κατάσταση είναι απαράδεκτη, σχεδόν ολη μας η σύνταξη θα πάει στο χαράτσι και μας ταλαιπωρούν και από πάνω”.

Αλλοι για να περάσουν την ώρα τους μέχρι να έρθει η σειρά τους διαβάζουν την εφημερίδα τους.

Ας διαβάσω τι γίνεται; Λες να βγήκε και κανένα καινούργιο χαράτσι;

Στην ουρά και ο συνταξιούχος κύριος Γιώργος που μας λέει “παίρνω σύνταξη 726 ευρώ, πως θα τα βγάλω πέρα;”

Και η κατάληψη συνεχίζεται….

Στο μεταξύ για τέταρτη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ στο κέντρο διαχείρισης ρεύματος στον Χολαργό. Υποτίθεται ότι ο εισαγγελέας έδωσε χθες τελεσίγραφο στους συνδικαλιστές να εγκαταλείψουν το κτίριο αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει εώς τώρα με αποτέλεσμα το κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα “ΕΡΜΗΣ” να είναι εκτός λειτουργίας. Όλα αυτά βεβαίως έρχονται σε αντίφαση με την ανακοίνωση της αστυνομίας…

Για 4η μέρα οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ συνεχίζουν την κατάληψη στον Χολαργό

Και επειδή κάνει κρύο κάπως πρέπει να ζεσταθούμε και εμείς...

Καφές στο king Size μπρίκι για να πιούμε όλοι

Και το μπάχαλο δε σταματά εδώ

Παρά τις διαβεβαίωσεις του Υπουργείου Οικονομικών πως δε θα κόβεται το ρεύμα σε όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι, από το πρωί ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως “εάν δεν μας έρθει εγκύκλιος από το Υπ.Οικονομικών εμείς θα εφαρμόζουμε τον νόμο και θα κόβουμε το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν μέσα σε 40 ημέρες”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιμένουν παρά το τελεσίγραφο του εισαγγελέα – Συνεχίζεται η κατάληψη στο κέντρο της ΔΕΗ

Στον αέρα το χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Αλαλούμ με τις εξαιρέσεις – Σβήνουν και γράφουν τις αποφάσεις στο υπουργείο

Το χαράτσι απ’ τη ΔΕΗ στη… δόση του στεγαστικού -…

Πολίτες προς ΔΕΗ: Δε θα μας αλλάξετε εσείς τα φώτα αλλά εμείς τα δικά σας!

Πως να υπολογίσετε πόσο θα πληρώσετε το νέο χαράτσι

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε