Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σκάνδαλο: 3 εκατ.έλληνες φέρονται να έκαναν μέσα σ’ ένα χρόνο αξονική τομογραφία!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Το απίστευτο φαγοπότι στον χώρο της υγείας αλλά και το κόστος που επιβαρύνει τον κάθε έλληνα για ιατρικά έξοδα αποκαλύπτεται από έκθεση του ΟΟΣΑ για το 2008!
 

Οι αριθμοί ξεπερνούν κάθε φαντασία! Τρείς στους δέκα Έλληνες εμφανίζονται να έχουν υποβληθεί σε αυτή την εξέταση μέσα σ’ ένα χρόνο!

Η χώρα μας σπάει όλα τα ρεκόρ στις δαπάνες Υγείας, σύμφωνα με την έκθεση «Ηealth Data 2010» του Οργανισμού.

Πιο αναλυτικά:

Σε κάθε χίλιους κατοίκους αντιστοιχούσαν 320 αξονικές τομογραφίες και 100 μαγνητικές! Η διαφορά με τον υπόλοιπο κόσμο είναι τεράστια, καθώς η Ελλάδα παρουσιάζει υπερδιπλάσιες εξετάσεις αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας από τον μέσο όρο των χωρών μελών του ΟΟΣΑ.

 
Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, στην Ελλάδα αντιστοιχούν μιάμιση φορά περισσότεροι αξονικοί τομογράφοι και δύο φορές παραπάνω μαγνητικοί από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες. Μάλιστα, παρουσιάζεται μέγα χάσμα μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, καθώς, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στο εξωτερικό, στη χώρα μας τα δημόσια νοσοκομεία διαθέτουν υποδιπλάσιους αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους σε σύγκριση με τα ιδιωτικά.

Μάλιστα, οι σχετικές επιδόσεις του ιδιωτικού τομέα της Υγείας θεωρούνται ρεκόρ σε όλες τις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ.

 
Σύμφωνα με την έρευνα, κάθε Ελληνας δαπανά κατ΄ έτος δύο μηνιάτικα στην Υγεία, και συγκεκριμένα 2.189 ευρώ.

Μάλιστα, η Ελλάδα παρουσιάζει άλλη μία ιδιομορφία, καθώς, ενώ οι δαπάνες για τον δημόσιο τομέα είναι αισθητά μικρότερες από τα ισχύοντα στις άλλες χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, στον ιδιωτικό τομέα καταγράφονται αυξημένα κονδύλια που ξεπερνούν τον μέσο όρο του. Μάλιστα, οι κατά κεφαλήν ιδιωτικές δαπάνες Υγείας στην Ελλάδα κατακτούν την τρίτη θέση στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, μετά τις ΗΠΑ και τον Καναδά!

 
Οι συνολικές δαπάνες Υγείας στη χώρα μας κινούνται σχεδόν στο 10% του ΑΕΠ και προσεγγίζουν τα 25 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο κατά κεφαλήν ρυθμός αύξησης των δαπανών Υγείας προσεγγίζει το 7% ανά χρόνο, και έρχεται τέταρτος στον οργανισμό, μετά τη Σλοβακία, την Κορέα και την Ιρλανδία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε