Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σκάνδαλο Energa: Πάνω από 52 εκατ. θα “επιστραφούν” στο Δημόσιο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένα μήνα σχεδόν μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης για την υπόθεση των εταιριών Energa – Hellas Power, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την άμεση απόδοση στο ελληνικό δημόσιο ποσού 52.206.263 ευρω το οποίο αποτελεί τον ΕΤΗΔΕ, φόρος γνωστό ως “χαράτσι” ακινήτων από τα συνολικά 120 εκ ευρώ που έχουν δεσμευθεί.

Σύμφωνα με την κατηγορία, οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών δεν απέδωσαν στο Δημόσιο τα χρήματα που λάμβαναν από το “χαράτσι”.

Επιπλέον, ποσό ύψους 5.992.040 ευρω θα αποδοθεί στο δημόσιο για το αδίκημα της λαθρεμπορίας. Το Δικαστήριο αποφάσισε επίσης να αποδοθούν στους δήμους όλες οι εισπρακτέες απαιτήσεις τους από τέλη ύψους 29.813.000 ευρώ. Προκειμένου να εισπραχθούν τα χρήματα από το ελληνικό Δημόσιο και τους δήμους, το Δικαστήριο διέταξε να κατατεθει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 120 εκατ. ευρώ που είναι δεσμευμένο στις τράπεζες.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τα χρήματα πρέπει να εισπραχθούν άμεσα από το ελληνικό δημόσιο με την καθαρόγραφή της απόφασης. Στην συνέχεια, αφού εξοφληθούν δημόσιο και δήμοι το ποσό που θα απομείνει θα παρακρατηθεί στο Παρακαταθηκών και Δανείων για να διατεθεί όταν υπάρξουν οι σχετικοί τίτλοι εκτελεστικότητας σε ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε