Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκάνδαλο φοροδιαφυγής στην Πάτρα: Δήλωναν ότι έκαναν δωρεές σε… Μοναστήρια!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έναν εύκολο τρόπο είχαν βρει επιχειρηματίες της περιοχής, για να κερδίζουν ανανόχλητοι, λεφτά από την εφορία.
Και μη φανταστείτε ότι πρόκειται φτωχούς βιοπαλεστές αλλά για ανθρώπους που δήλωναν εισόδημα από 70 μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ.

Ποιο ήταν το κόλπο τους;

Εισέπρατταν χιλιάδες ευρώ ως επιστροφή φόρου, για δωρεές σε εκκλησίες και Μοναστήρια. Όμως… οι δωρεές στην πραγματικότητα δεν είχαν γίνει ποτέ!

Για να γίνει πιστευτή η κομπίνα, πήγαιναν στην εφορία με πλαστές αποδείξεις των υποτιθέμενων δωρεών.
Τις αποδείξεις αυτές, έφτιαχνε ο εγκέφαλος του κυκλώματος ο οποίος φέρεται να εισέπραττε για τον κόπο του, το 10% του ποσού κάθε φορά…

Αυτό που κίνησε τις υποψίες των εφοριακών, ήταν τα ποσά που φαίνονταν να έχουν δωθεί για δωρεά, τα οποία για τις μέρες της οικονομικής κρίσης ήταν αρκετά μεγάλα. Για παράδειγμα, σε μια περίπτωση, φαινόταν ο φορολογούμενος να έχει κάνει δωρεά σε μοναστήρι, ύψους 40 χιλιάδων ευρώ!

Όταν λοιπόν οι υπάλληλοι της εφορίας θέλησαν να διασταυρώσουν τα όσα υποστήριζαν οι επιχειρηματίες περί δωρεάς, πήγαν στα μοναστήρια και στους ναούς. Εκεί, ηγούμενοι και ιερείς τους είπαν ότι… δεν ξέρουν τίποτα για τις συγκεκριμένες δωρέες. Με λίγα λόγια, επιβεβαιώθηκε ότι δεν είχαν γίνει ποτέ!

Σύμφωνα με την εκπομπή του Alter “Εδώ και τώρα”, oι επιχειρηματίες, έμποροι και εισοδηματίες που έκαναν τις δωρεές – μαϊμού, φτάνουν τους 300 και όλοι ανήκουν στην Β΄ΔΟΥ.
Ενδεχομένως δηλαδή να υπάρχουν κι άλλοι, στις υπόλοιπες ΔΟΥ της Πάτρας…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε