Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Σκάνδαλο με τα δορυφορικά της ΕΡΤ – Από σύμβαση με μηδέν κόστος τώρα το δημόσιο θα πληρώνει πάνω από 20 εκατ. ευρώ ετησίως

Σκάνδαλο με τα δορυφορικά της ΕΡΤ – Από σύμβαση με μηδέν κόστος τώρα το δημόσιο θα πληρώνει πάνω από 20 εκατ. ευρώ ετησίως

– Μέχρι τώρα η σύμβαση για τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ ήταν δωρεάν για το δημόσιο
– Έχει παρέμβει ήδη ο εισαγγελέας για τον τρόπο που η σύμβαση πήγε σε άλλη εταιρεία
– Συνολικά τα δορυφορικά της ΕΡΤ είναι πέντε και το δημόσιο θα πληρώνει 4,5 εκατ. για το καθένα
– Δείτε τι αποκαλύπτει ο νομικός Μιχάλης Δημητρακόπουλος στον Νίκο Ευαγγελάτο

Την ώρα που οι έλληνες πολίτες περιμένουν με τρομερή αγωνία για να μάθουν πόσο θα ψαλιδιστεί για πολλοστή φορά το εισόδημά τους, έρχεται μία αποκάλυψη για την κρατική τηλεόραση που μόνο οργή προκαλεί και δείχνει πως τελικά οι θυσίες των Ελλήνων πάνε στο βρόντο.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΙ στις 19:00, έχει προκύψει ένα μέγα σκάνδαλο με τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ, τα οποία αποτελούν ουσιαστικά τη φωνή της χώρας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, μέχρι πρότινος υπήρχε μία πολύ μεγάλη γαλλική εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει με σύμβαση το έργο να μεταδίδει τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ ανά τον κόσμο, σύμβαση για την οποία το ελληνικό δημόσιο δεν πλήρωνε ούτε μισό ευρώ.

Κι ενώ υπήρχε αυτή η επωφελής σύμβαση για την ΕΡΤ, όπως αποκάλυψε ο κ. Δημητρακόπουλος, ξαφνικά με κάποιες διαδικασίες, η νομιμότητα των οποίων ήδη ελέγχεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα, αυτή η σύμβαση άλλαξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γνωστού νομικού, η σύμβαση αυτή μετατράπηκε σε μία σύμβαση παροχής του δορυφορικού προγράμματος σε άλλη εταιρεία αλλά αυτή τη φορά αυτό δεν θα γίνεται δωρεάν.

Αντίθετα, για κάθε δορυφορικό πρόγραμμα η ΕΡΤ και κατά συνέπεια τα κρατικά ταμεία θα επιβαρύνονται με 4,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Εάν αναλογιστεί κάποιος ότι η ΕΡΤ διαθέτει πέντε δορυφορικά προγράμματα, αυτό σημαίνει ότι το δημόσιο θα πληρώσει πέντε φορές από 4,5 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει 22,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, για κάτι που μέχρι τώρα το κράτος δεν πλήρωνε ούτε ένα ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! H ΕΡΤ “κούρεψε” 5,4 εκ. ευρώ από την TEAM για τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ! Οι άλλες διοικήσεις δεν μπορούσαν ;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε