Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σκληρή “κόντρα” Δήμου Αθήνας και ΕΒΕΑ για το κτίριο της οδού Αμερικής

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Νέα τροπή λαμβάνει η αντιπαράθεση ΕΒΕΑ και Δήμου Αθηναίων για το κτίριο, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αμερικής 8, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Το εν λόγω κτίριο είναι ιδιοκτησίας του ΕΒΕΑ αλλά κατόπιν προγραμματικής συμφωνίας ανέλαβε να το ανακαινίσει, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ο Δήμος Αθηναίων και να λειτουργήσει ως κέντρο προώθησης της επιχειρηματικότητας. Το ΕΒΕΑ, όμως, θεώρησε ότι δεν τηρήθηκαν από πλευράς δήμου οι όροι της παραχώρησης και ανέλαβε εκείνο τη διαχείρισή του.
 
Με αφορμή τα εγκαίνιά του και τη σχετική πρόσκληση που έλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε: “Όσοι πιστεύαμε ότι τα έχουμε δει όλα στη χώρα μας, συνεχώς διαψευδόμαστε”. Ο δήμαρχος Αθηναίων, κατηγορεί τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλο, ότι “έχει καταλάβει” το κτίριο που «επισκεύασε μέσω ΕΣΠΑ ο Δήμος Αθηναίων, με συμβατικό όρο να το χρησιμοποιεί για 14 χρόνια».
 
Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, “πριν από τρεις μήνες, η διοίκηση του ΕΒΕΑ εισέβαλε στο κτίριο, παραβιάζοντας τις πόρτες με “φουσκωτούς”. Το κόστος ανακατασκευής του εμβληματικού κτιρίου που ήταν εγκαταλελειμμένο από το ΕΒΕΑ για 20 χρόνια, έχει κοστίσει 3 εκατ. ευρώ. Με σκληρή και συστηματική δουλειά ολοκληρώσαμε τις εργασίες σε δύο χρόνια”, σημειώνει.

“Ο Δήμος Αθηναίων έχει προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη και για τις εξελίξεις έχω εγκαίρως ενημερώσει την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής”, υπενθυμίζει και προσθέτει ότι είναι “σε ανοιχτή επικοινωνία με την αρμόδια επίτροπο της ΕΕ, κυρία Κορίνα Κρέτσου, για τη ντροπιαστική αυτή εξέλιξη, που εκθέτει την Ελλάδα, ανατροφοδοτεί τη συζήτηση για τον τρόπο που ορισμένοι αντιλαμβάνονται τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τον κόπο του άλλου, και κυρίως μας θυμίζει γιατί η χώρα κατέληξε σε αυτήν την κατάντια”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε