Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σκληρό “ροκ” ως τις 03:30 στο Πολιτικό Συμβούλιο- Εκλογές ή ανασχηματισμό ζήτησαν βουλευτές

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Χωρίς να κάνει την παραμικρή δήλωση αποχώρησε από τους τελευταίους από την Ιπποκράτους ο Γ. Παπανδρέου που παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της έντονης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Αυτή τη φορά στο κάδρο της κριτικής δεν βρέθηκε μόνο ο Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και άλλοι υπουργοί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η στη συνεδρίαση ακούστηκαν φωνές-προτάσεις για δυσλειτουργία του παρόντος κυβερνητικού σχήματος. Ο βουλευτής Καρδίτσας Νίκος Σαλαγιάννης, ανέφερε ότι χρειάζεται αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης αλλά και του κυβερνητικού σχήματος, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί κάποια κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά ένα νέο κυβερνητικό σχήμα από το ΠΑΣΟΚ.

Έμμεσα ή άμεσα τέθηκε από πολλούς το θέμα των εκλογών. Από ορισμένα μέλη του Π.Σ που έχουν χαρακτηριστεί «βενιζελικά», τέθηκε ακόμα και θέμα πρόωρων εκλογών. Το θέμα έθεσε η Τόνια Αντωνίου, με έμμεσο τρόπο, ζητώντας ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου από 180 βουλευτές, αλλιώς, προκειμένου να υπάρξει πολιτική νομιμοποίηση, να προκηρυχθούν εκλογές.

Η συνεδρίαση με αντικείμενο το μεσοπρόθεσμα ξεκίνησε αρκετά αργότερα απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί καθώς ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κλήθηκε να συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που συγκάλεσε χθες το απόγευμα ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Τι είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Αύριο το βράδυ αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ την Τρίτη θα αρχίσει η συζήτησή του στην αρμόδια Επιτροπή, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών. Η ψήφισή του αναμένεται να γίνει από τις 28 Ιουνίου και μετά.

Στις 20 Ιουνίου αναμένεται και η κατάθεση στη Βουλή των εφαρμοστικών νόμων, οι οποίοι θα ψηφιστούν μέχρι τις 8 Ιουλίου, καθώς αποτελούν προϋπόθεση για την 5η δόση του δανείου στις 15 Ιουλίου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις, που συνεχίζονται, είναι δύσκολες, ενώ σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει εκτάκτως το «Eurogroup».

Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Ιουνίου, έχοντας και τη συμπαράσταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Μεγάλες δυσκολίες ανακύπτουν για όλα αυτά από τη διαφορά απόψεων που υπάρχει με την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το νέο δάνειο μπορεί να φθάσει και στο ύψος των 100 δισ.

Διαβάστε επίσης:

Βαραίνει το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ – Γ. Παπανδρέου: “Δικαίως κάποιοι αγανακτούν”

Αυστηρή προειδοποίηση Γιούνκερ – Εφαρμογή μνημονίου και πολιτική συναίνεση

Δε συναινεί παρά τις ασφυκτικές πιέσεις ο Σαμαράς

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε