Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκόνη, ζέστη και νότιοι άνεμοι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τη μεταφορά της σκόνης από την Αφρική ευνοούν και την Παρασκευή οι μετεωρολογικές συνθήκες.

Αρχικά ο καιρός θα είναι καλός αλλά από το βράδυ στα δυτικά, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, ενώ θα ενισχυθούν οι νότιοι άνεμοι, που θα φτάσουν στο Ιόνιο έως και τα 7 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το απόγευμα, όμως, θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι, νοτιοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στέρεα και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Γρήγορα από τα νότια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν 5 με 6 και το βράδυ στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στέρεα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος και από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και από το απόγευμα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος και από το απόγευμα θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια τοπικά 5. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε