Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σκόπελος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί! Ανυπολόγιστες οι καταστροφές από την κακοκαιρία

Σκόπελος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί! Ανυπολόγιστες οι καταστροφές από την κακοκαιρία

 – Πρωτοφανής θεομηνία με απίστευτες καταστροφές στη Σκόπελο
– Χείμαρροι οι δρόμοι, καταστράφηκαν σπίτια και αυτοκίνητα
– Πέντε ώρες έβρεχε καταρρακτωδώς – Υποχώρησε η κακοκαιρία
– Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας θα κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
– Πάνω από 110 κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα
– Επτά άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τα αυτοκίνητά τους και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας με ελαφρά τραύματα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO από τη βιβλική καταστροφή

 Εικόνες ανυπολόγιστης καταστροφής. Αυτοκίνητα κατεστραμμένα, ζημιές σε σπίτια, άνθρωποι σε απόγνωση. Το κύμα κακοκαιρίας, που τη Δευτέρα κόστισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους, πέρασε από τη Σκόπελο και δεν άφησε τίποτα όρθιο!

Το βράδυ για τους κατοίκους του νησιού ήταν εφιαλτικό. Πέντε ώρες έβρεχε καταρρακτωδώς. Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους και παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους. Τα αυτοκίνητα παραδίδονταν έρμαιο στις άγριες διαθέσεις του νερού. Στο λιμάνι του νησιού, το έδαφος υποχώρησε και πολλά αυτοκίνητα βρέθηκαν στο νερό. Δεκάδες είναι τα σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων. Καταστροφή.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 100 κλήσεις για απεγκλωβισμούς ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί μέσα στα αυτοκίνητά τους. Συνολικά επτά άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας του νησιού με ελαφρά τραύματα.



Με το πρώτο φως της μέρας και αφού ευτυχώς σταμάτησε η βροχή, αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής. Δρόμοι ανοιγμένοι σαν να έγινε σεισμός, αυτοκίνητα στραπατσαρισμένα, με σπασμένα τα τζάμια τους, το ένα πάνω στο άλλο.

Στο λιμάνι της Σκοπέλου, άνοιξε ρωγμή στο δρόμο και περισσότερα από 60 αυτοκίνητα και 40 μηχανές καταστράφηκαν. Κάποια τα “κατάπιε” η γη, άλλα κατέληξαν στη θάλασσα. Στο λιμάνι του Αγνώντα 15 αυτοκίνητα και οκτώ μηχανές καταστράφηκαν.




Μετά τις εικόνες της βιβλικής καταστροφής συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, ενώ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει άμεσα όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία.



Στο νησί , έχει μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας μ’ επικεφαλής από τον αντιπεριφεριεάρχη Σποράδων Νήσων, Νίκο Πλωμαρίτη. Παράλληλα έχει κινητοποιηθεί πλήρως ο μηχανισμός της προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατό αμεσότερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα.




Σ’ αυτό βοηθά και το γεγονός ότι η βροχή σταμάτησε, όπως επίσης και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και skopelos-news.blogspot.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε