Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σκουπίδια στους δρόμους μέχρι τις 19/10 – Νέα εισαγγελική παρέμβαση

Oδός Κούπα στους Αμπελόκηπους

Ανυποχώρητοι είναι οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους την ώρα που στους δρόμους σχηματίζονται βουνά σκουπιδιών. Νέα εισαγγελική παρέμβαση από την κυρία Ραϊκου.

Οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία είναι πλέον σοβαροί.
Όπως εξηγεί στον Newsit o διδάκτωρ Παθολογίας Π.Α. Αναστάσιος Σπαντιδέας “η παρατεταμένη παρουσία των σκουπιδιών στο άμεσο περιβάλλον μας εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, μιας και αυτά τα σκουπίδια όπως ξέρουμε αποτελούν εστίες ανάπτυξης μικροβίων αλλά και πολλών τοξικών ουσιών ιδιαίτερα όταν πρόκειται για σκουπίδια από βιομηχανικές περιοχές ή βιομηχανικά απόβλητα”.

Οδός Κουμουνδούρου στο κέντρο της Αθήνας

Η ΑΝΥΠΤΥΞΗ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ
“Η παρατεταμένη αυτή έκθεση” μας λέει ο κυριος Σπαντιδέας ” βοηθά στην ανάπτυξη μικροβίων κυρίως στην εκδήλωση γαστρεντερίτιδας, δηλαδή λοιμωδών νοσημάτων που εκδηλώνονται με πυρετό, πόνο στην κοιλιά, εμετούς, διάρροιες. Μπορούν όμως να εμφανιστούν και σοβαρότερες λοιμώδεις παθήσεις, όπως για παράδειγμα ηπατίτιδα”.

Οδός Μωραϊτη στο Ν.Ψυχικό

ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ
“Η μεταφορά των μικροβίων γίνεται είτε εάν  έρθουμε σε άμεση επαφή με τα μολυσμένα αντικείμενα που διασπείρονται στο περιβάλλον  είτε ακόμη και με ζώα όπως είναι κατσαρίδες ή ποντίκια που μπορούν να μπουν σε χώρους του σπιτιού μας. Ακόμη και γάτες και σκύλοι που μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα σκουπίδια μεταφέρουν νοσήματα”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο Διδάκτωρ Παθολογίας Π.Α. κύριος Σπαντιδέας:

ΝΕΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να εξακριβωθεί ο λόγος για τον οποίο δεν γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών.
Στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστεί εάν διαπράττονται και κυρίως από ποιούς, αξιόποινες πράξεις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες, οι οποίες συνδέονται με την απειλή της δημόσιας υγείας.
Η κα Ράϊκου έδωσε εντολή να κληθούν οι υπεύθυνοι των Δήμων της Αττικής, προκειμένου να εξηγήσουν στον Εισαγγελέα για ποιο λόγο δεν πραγματοποιούνται αποκομιδές σκουπιδιών, εφόσον δεν υπάρχει απεργία των εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στεριά και θάλασσα έγιναν ένα στον Πειραιά! – Δείτε ΦΩΤΟ

Τα σκουπίδια κάνουν…βόλτα στους δρόμους – Φόβοι για τη δημόσια υγεία

Πνιγόμαστε στα σκουπίδια και κλείνουν επ’ αόριστον τη χωματερή! Φωτό – Βίντεο Newsit

Τόνοι σκουπιδιων θα φράξουν τα φρεάτια με τις βροχές – Ακούει κανείς ;




Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε