Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σοφία Ελευθερουδάκη: Μας έκλεισαν τα capital controls

Σοφία Ελευθερουδάκη: Μας έκλεισαν τα capital controls

– Ένα από τα πιο ιστορικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας στις 30 Σεπτεμβρίου θα κλείσει για πάντα τις πόρτες του
– «Το 2008 κάναμε 24 εκατομμύρια ευρώ τζίρο και το 2015 κλείσαμε με μισό εκατομμύριο», λέει η κα Ελευθερουδάκη στο newsit.gr
– «Δεν θέλω να δουλεύω κατω απο αυτές τις συνθήκες και να βλέπω το ονομα μου να απαξιώνεται καθημερινά»
– Απο τους 130 υπαλλήλους σημερα έχουν 10 και θα μείνουν οι 4

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα λέει στο newsit.gr η κα Σοφία Ελευθερουδάκη, διευθύνουσα σύμβουλος του γνωστού βιβλιοπωλείου το οποίο θα βάλει λουκέτο στις 30 Σεπτεμβρίου. Σήμερα το ιστορικό βιβλιπωλείο ήταν γεμάτο κόσμο, ωστόσο η εικόνα είναι πλασματική αφού λόγω του λουκέτου κάνει bazaar βιβλίων με εκπτωση ακόμα και 80%!

«Αρκεί να σας πως οτι το 2008 κάναμε 24 εκατομμύρια ευρώ τζίρο και το 2015 κλείσαμε με μισό εκατομμύριο», λέει η κα Ελευθερουδάκη, μιλώντας στο Newsit.gr, τονίζοντας πως έπαιξαν αρνητικό ρολο και τα capital controls. “Έπαιξαν ρολο τα capital controls. Παίρνω παραγγελίες απο το Δημόσιο τις οποίες αρνούμαι. Είμαι θύμα των capital controls και της διεθνούς κρίσης σε μία πολυ δύσκολη στιγμή”, μας λέει.

Και συνεχίζει: «Αποφασίσαμε να κλείσουμε αυτό το κατάστημα. Για ενα διάστημα θα λειτουργούμε απο τον πρώτο όροφο. Θα ετοιμαστούμε και θα λειτουργήσουμε όταν το επιχειρηματικό κλίμα αλλάξει σε αυτή τη χώρα. Η κρίση μας ανάγκασε. Θα επικεντρωθούμε στην ιστοσελίδα μας. Θα κάνουμε το print on demand, αυτό που λέμε ψηφιακή εκτύπωση το οποίο αναπτύσσουμε και μας αρέσει. Έχουμε συνεργασία με το εξωτερικό», υπογραμμίζει.

Περιγράφοντας όλα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια λέει: «Αναγκαστήκαμε να φύγουμε απο το μεγάλο μας κατάστημα στην Πανεπιστημίου καθώς είχαμε νοίκι 70.000 ευρώ το μήνα και δεν μπορούσαμε να το αντέξουμε και ο ιδιοκτήτης δεν ήθελε να το κατεβάσουμε. Από εκεί και πέρα ακολούθησε μια πολυ μεγάλη δυσκολία. Απο τους 130 υπαλλήλους σημερα έχουμε 10 και θα μείνουν οι 4. Αυτοί οι άνθρωποι μένουν και προσπαθώ και εγω να επικεντρωθώ στην επόμενη μέρα. Δεν θέλω να δουλεύω κατω απο αυτές τις συνθήκες και να βλέπω το ονομα μου να απαξιώνεται καθημερινά».

Και καταλήγει: «Όταν τα πράγματα θα αλλάξουν θα είμαστε έτοιμοι. Τωρα δεν έχουμε άλλα καταστήματα ειναι το τελευταίο κατάστημα. Θα ειναι online οι πωλήσεις και θα συνεχίσουμε τις εκδόσεις μας. Όλα αυτα θα τα ενδυναμώσουμε. Δεν σας κρύβω οτι μέσα στην στεναχώρια μου είμαι αισιόδοξη. Θα είμαστε έτοιμοι για όταν αλλάξουν τα πράγματα».

Τα βιβλιοπωλεία ‘Ελευθερουδάκης” υπάρχουν από το 1898. Ιδρυτής του ο Κώστας Ελευθερουδάκης και συνεχιστές ο γιός του Γιώργος, η σύζυγός του Βιργινία και οι κόρες του Σοφίκα και Μαρίνα. Ηταν επι δεκαετίες στην Πλατεία Συντάγματος. Μετά μεταφέρθηκε στην οδό Νίκης και έμεινε εκεί 30 χρόνια και το 1995 πήγε στην Πανεπιστημίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε