Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Softex: Οι εργαζόμενοι δεν φεύγουν από το Εργασίας αν δεν βρεθεί λύση!

Softex: Οι εργαζόμενοι δεν φεύγουν από το Εργασίας αν δεν βρεθεί λύση!

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας με κατάληξη στο υπουργείο Εργασίας έκαναν οι εργαζόμενοι στη Softex, κατά του κλεισίματος του εργοστασίου και κατά της απόλυσής τους.

Η μητρική εταιρεία Bolton Group, με έδρα την Ιταλία, ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου αιφνιδιαστικά την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη το τεράστιο οικονομικό βάρος που προέκυψε από την πυρκαγιά που ξέσπασε, στο εργοστάσιο στο Βοτανικό, στις αρχές Ιουλίου. Αυτή την ώρα, οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας και εκπρόσωποι τους συναντώνται με την πολιτική ηγεσία του. Οι εργαζόμενοι ζητούν να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην κλείσει το εργοστάσιο.


Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, ανέφερε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην κλείσει το εργοστάσιο και να μη χαθούν οι περίπου 200 θέσεις εργασίας.
«Το Υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία και δηλώνει ότι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex, θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε