Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σοκ: Καθηγήτρια βίασε δύο μαθητές της στο αυτοκίνητο

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.05.2010 | 07:20
Πρώτη δημοσίευση: 24.05.2010 | 11:22

 Σοκ έχει προκαλέσει στην Κύπρο η νέα υπόθεση βιασμού που είδε το φως της δημοσιότητας. Αυτή την φορά πρόκειται για βιασμό δύο αγοριών από την καθηγήτρια τους.

 
Η υπόθεση εκτυλίχθηκε σε Λύκειο της επαρχίας Λάρνακας και αφορά παρενόχληση δύο ανήλικων από καθηγήτρια. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ενός εκ των δυο μαθητών, η εν λόγω εκπαιδευτικός, που φέρεται να είναι και παντρεμένη, είχε σεξουαλική επαφή και με τους δυο μαθητές στο αυτοκίνητό της. Επίσης, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η καθηγήτρια έστελνε και μηνύματα στο κινητό του, με τα οποία του ασκούσε πίεση για συνέχιση της σχέσης τους. Τόσο τα γραπτά τηλεφωνικά μηνύματα όσο και τα μηνύματα στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης είναι αποθηκευμένα και φυλαγμένα από τα δυο παιδιά.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός διατηρεί προσωπική ιστοσελίδα στο facebook και φέρεται να έχει σταθερή επικοινωνία με αριθμό μαθητών του σχολείου. Μάλιστα, καλά ενημερωμένες πηγές από το Υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι η εν λόγω εκπαιδευτικός και στο παρελθόν απασχόλησε «με τις αδυναμίες της» το Υπουργείο, αναγκάζοντας τους τότε ιθύνοντες να τη μετακινήσουν σε άλλη σχολική μονάδα. Το πιο εξοργιστικό, όμως, είναι το γεγονός ότι επιχειρήθηκε συγκάλυψη του όλου θέματος από τους αρμοδίους στη σχολική μονάδα. Η Διεύθυνση του σχολείου, ενώ ήταν ενήμερη από την πρώτη στιγμή για τα όσα απίστευτα συνέβαιναν με την καθηγήτρια, φέρεται να επιχείρησε την απόκρυψη του προβλήματος κάτω από το χαλί.
 
 
Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά δεν πίστευε στ’ αυτιά της. Εξοργισμένοι γονείς, αλλά και συνάδελφος της εκπαιδευτικού, βρέθηκαν στο γραφείο της Επιτρόπου και εξιστόρησαν με κάθε λεπτομέρεια τα όσα βίωναν το τελευταίο διάστημα. 

Η Επίτροπος Κουρσουμπά άμεσα κίνησε τις διαδικασίες και με εμπιστευτική επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό, απηύθυνε δραματική έκκληση για άμεση έναρξη διερεύνησης των πολύ σοβαρών καταγγελιών που περιήλθαν στη γνώση της. «Παρακαλώ όπως δώσετε οδηγίες, ώστε να διερευνηθούν αμέσως οι πιο πάνω καταγγελίες, με τρόπο που να διασφαλίζει, αφενός, την αξιοπιστία της διερεύνησης και, αφετέρου, τον απόλυτο σεβασμό στην εγγενή αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των εμπλεκόμενων παιδιών, και να ενημερωθώ για τα αποτελέσματα της έρευνας…».
 
Τα επόμενα εικοσιτετράωρα, όπως μας ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές του Υπουργείου Παιδείας, έγιναν ανακρίσεις και συγκεντρώθηκε μαρτυρικό υλικό. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στους μάρτυρες κατηγορίας περιλαμβάνονται και μαθητές, καθηγητές, αλλά και γονείς. Όλο αυτό το υλικό βρίσκεται συγκεντρωμένο στο γραφείο της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας Ολυμπίας Στυλιανού και το θέμα φαίνεται να παραμένει για την ώρα… στάσιμο.
 
Τη στιγμή που όλα δείχνουν πως στοιχειοθετείται υπόθεση ενδεχόμενου σεξουαλικού βιασμού, η Διευθύντρια του σχολείου, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τα στόματα των μαθητών ερμητικά κλειστά, φέρεται να απειλεί θεούς και δαίμονες, φτάνοντας στο σημείο ν’ αφήνει υπονοούμενα ακόμη και για ενδεχόμενες επιπτώσεις στα γραπτά των τελικών εξετάσεων των παιδιών. 

Πάντως, η μαθητική κοινότητα, αλλά και οι γονείς του συγκεκριμένου σχολείου είναι ανάστατοι μεσούσης της εξεταστικής περιόδου. Τη μεγαλύτερη, όμως, πίεση βιώνουν οι μαθητές που μπήκαν στη διαδικασία και έδωσαν καταθέσεις και μαρτυρίες, αφού τα ονόματά τους είναι πια γνωστά στην… «παιχνιδιάρα» εκπαιδευτικό. Ας σημειωθεί ότι αυτό συμβαίνει γιατί προτού απαντήσει η ίδια στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, έλαβε γνώση όλου του μαρτυρικού υλικού ως είθισται. 
Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Θεσσαλονίκη: Το λάθος που έφερε ''κράξιμο'' στο διαδίκτυο - Τα κολωνάκια δεν μπήκαν σωστά [pics] Θεσσαλονίκη: Το λάθος που έφερε ''κράξιμο'' στο διαδίκτυο - Τα κολωνάκια δεν μπήκαν σωστά [pics]
  2. Εύοσμος: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας! Οι  προφητικές  αναρτήσεις στο Facebook Εύοσμος: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας! Οι "προφητικές" αναρτήσεις στο Facebook
  3. Τα GIFs έρχονται στα σχόλια του Facebook! Τα GIFs έρχονται στα σχόλια του Facebook!
  4. Ήρθαν τα Reactions και τα Mentions στο Facebook Messenger! Ήρθαν τα Reactions και τα Mentions στο Facebook Messenger!
  5. Η ιστορία του Παύλου: Ο άστεγος που βρήκε σπίτι και δουλειά χάρη στο facebook Η ιστορία του Παύλου: Ο άστεγος που βρήκε σπίτι και δουλειά χάρη στο facebook
  6. Μετέδωσαν live στο facebook τον ομαδικό βιασμό 15χρονης Μετέδωσαν live στο facebook τον ομαδικό βιασμό 15χρονης