Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σοκ! Κινδύνεψαν 300 επιβάτες δύο τρένων

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Από θαύμα δεν θρηνούμε σήμερα δεκάδες ίσως και εκατοντάδες θύματα από σύγκρουση τρένων

η χειρότερη στην ιστορία της χώρας τραγωδία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή και χάρη στα αντανακλαστικά δύο μηχανοδηγών.
Βράδυ Κυριακής, δυο αμαξοστοιχίες που κινούνταν αντίθετα στην ίδια γραμμή μεταξύ Σερρών-Δράμας μεταφέροντας 300 επιβάτες μόλις που πρόλαβαν να σταματήσουν 10 μέτρα πριν συγκρουστούν μετωπικά.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΟ ΕΘΝΟΣ” υπεύθυνοι της παρολίγον τραγωδίας είναι οι δύο σταθμάρχες Δράμας και Σερρών που… κατάφεραν να στείλουν το ένα τρένο πάνω στο άλλο.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ:
Ώρα 21:30 η αμαξοστοιχία Ιντερσίτι 91 από Αλεξανδρούπολη προς Θεσσαλονίκη παίρνει εντολή να κάνει ειδική διασταύρωση στο Γαζωτό, την ίδια ώρα η αμαξοστοιχία ιντερσίτι 90 που κινούνταν προς Αλεξανδρούπολη κάνει διασταύρωση στο σταθμό Φωτολίβους και τα δυο τρένα μπαίνουν στην ίδια γραμμή κινούμενα το ένα πάνω στο άλλο…
Από θαύμα τα δύο τρένα πλησίασαν το ένα το άλλο σε σημείο που οι μηχανοδηγοί μπορούσαν από μεγάλη απόσταση να δουν ο ένας τα φώτα του άλλου.
Κάνοντας χρήση των φρένων ανάγκης κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τα δύο τρένα κλάσματα του δευτερολέπτου πριν την καταστροφή.
Αν και οι υπεύθυνοι προσπάθησαν να κρατήσουν “μυστικό” το περιστατικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει ήδη ενημερωθεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών που διέταξε άμεση έρευνα και να μπουν σε διαθεσιμότητα οι δύο σταθμάρχες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε