Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σοκ στη Σπάρτη – Μικρά παιδιά έκαψαν σπίτι μεταναστών

Σοκ στη Σπάρτη – Μικρά παιδιά έκαψαν σπίτι μεταναστών

Μετά τις σβάστικες που χάραξαν νεαροί στα χέρια ελληνίδας που στήριζε τους μετανάστες, τώρα νεαροί και πάλι έκαψαν

το σπίτι που έμεναν μετανάστες από το Μπαγκλαντές στη Σπάρτη.

Αρχίζουν και προκαλούν τρόμο στις τοπικές κοινωνίες τα φαινόμενα επιθέσεων κατά μεταναστών ή κατά ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο πλάι των δικαιωμάτων των μεταναστών. 

Μετά το πρωτοφανές περιστατικό με την καθηγήτρια φιλολογίας που νεαροί χάραξαν στο χέρι της τη σβάστικα, επειδή υποστήριζε τους μετανάστες, έρχεται τώρα να αποκαλυφθεί και ένα άλλο γεγονός που προκαλεί ανησυχία και τρόμο. 

Μία ομάδα νεαρών παιδιών ηλικίας 10 έως 18 ετών στις 5 Φεβρουαρίου πλησίασαν ένα σπίτι μεταναστών από το Μπαγκλαντές και με βόμβες μολότοφ πυρπόλησαν στην κυριολεξία. Οι μετανάστες δούλευαν σε καλλιέργειες στην περιοχή της Σπάρτης. Το γεγονός επιβεβαίωσε στο NewsIt και o Ευάγγελος Μητράκος πρόεδρος της παρέμβασης πολιτών Σπάρτης. 

Μιλώντας στο NewsIt ο Γιώργος Λυμπερόπουλος υπεύθυνος για τον τομέα μεταναστών της παρέμβασης πολιτών Σπάρτης δήλωσε ότι τα φαινόμενα του ρατσισμού έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. 

Με αφορμή το κάψιμο του σπιτιού όπου διέμεναν οι μετανάστες από το Μπαγκλαντές διοργανώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου εκδήλωση συμπαράστασης για τους μετανάστες, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Χρυσής Αυγής 

Δεν έχουμε σαφείς αποδείξεις για το ποιοι κίνησαν αυτή την διαδικασία λέει στο Newsit ο κ. Τζανετάκος Κώστας, μέλος της ένωσης πολιτών Σπάρτης, όμως κατά βάθος φαίνεται ότι ρατσιστικά παρακλάδια δρουν έντονα και ανενόχλητα στην περιοχή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε