Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Σοκαριστικές καταγγελίες για την τύχη μεταναστριών

Σοκαριστικές καταγγελίες για την τύχη μεταναστριών

Δυο νεαρά κορίτσια από την Αφρική, που αναζητούσαν νέα ζωή στην Κύπρο, έμειναν έγκυες ενώ βρίσκονταν υπό την προστασία των κοινωνικών υπηρεσιών.

Νεαρά κορίτσια που έχουν βιώσει τον πόλεμο και την εγκατάλειψη αναζητούν μια νέα ζωή στην Κύπρο. Κι εκεί όμως βρίσκονται αντιμέτωπες με το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Χαρακτηριστική η υπόθεση δυο ανήλικων κοριτσιών από την Αφρική που ενώ βρίσκονταν υπό την προστασία των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας της Κύπρου έμειναν έγκυες!

Πρόκειται για ένα 17χρονο κορίτσι από τη Νιγηρία, που έφερε στον κόσμο πριν από δυο μήνες ένα υγιέστατο κοριτσάκι και για μια 16χρονη από το Καμερούν, που είναι στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Η 17χρονη μητέρα τοποθετήθηκε στο ίδιο σπίτι με έναν 20χρονο από τη Σιέρα Λεόνε που έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Κύπρο και έναν 14χρονο Νιγηριανό με σοβαρά ψυχολογικά και σωματικά τραύματα.

Η υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία του Γραφείου για τα Δικαιώματα των Παιδιών «Ελπίδα για τα Παιδιά» αποκαλύπτει τα κενά που υπάρχουν στο σύστημα, το οποίο φαίνεται πως αδυνατεί να λύσει το πρόβλημα των ασυνόδευτων παιδιών που φτάνουν στην Κύπρο από χώρες του τρίτου κόσμου, όπως η Νιγηρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Καμερούν και τα Παλαιστινιακά εδάφη.

Το Γραφείο για τα Δικαιώματα των παιδιών τονίζει ότι το γεγονός πως στην Κύπρο δεν υπάρχουν κέντρα υποδοχής δυσχεραίνει τις προσπάθειες να προσφερθεί ουσιαστική βοήθεια σε αυτά τα παιδιά. Και αντί να δίνονται σε θετές οικογένειες, τοποθετούν σε κατοικίες με άλλα άτομα, με ενήλικες από τη χώρα τους, με άτομα που ζητούν άσυλο ή με φοιτητές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε