Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας! Τα έκαναν “γυαλιά καρφιά” [pics, vids]

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας! Τα έκαναν “γυαλιά καρφιά” [pics, vids]

Οι… μπαχαλάκηδες έκαναν ξανά το θαύμα τους! Το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε πεδίο “μάχης” λίγο μετά τις 20.30, όταν…εισχώρησαν στα ειρηνικά συλλαλητήρια των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή, το βράδυ της Πέμπτης.

Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, μηχανικοί του ΤΕΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και αριστερές οργανώσεις συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του Συντάγματος που διοργάνωσαν ΓΣΣΕ καιΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα μέτρα. Παράλληλη συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.


Χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών με πλακάτ και σημαίες είπαν ένα ηχηρό “όχι” στα μέτρα λιτότητας και στις περικοπές μισθών και συντάξεων, δεύτερη ημέρα της πανελλαδικής απεργίας.

Μόλις μιάμιση ώρα μετά την έναρξη των συλλαλητηρίων, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν και γρονθοκόπησαν έναν δημοσιογράφο και έναν εικονολήπτη του ALPHA. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από τη Βουλή όταν στην αρχή πολίτες προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής και ομάδες κουκουλοφόρων εισχώρησαν και άρχισαν να συγκρούονται με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ρίχνοντας βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες, ενώ έσπασαν με βαριοπούλες τα δύο φυλάκια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια αναζωπυρώθηκαν και μετατοπίστηκαν στη συμβολή των οδών Γεωργίου Α’ και Πανεπιστημίου μπροστά από το ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε