Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σοβαρά προβλήματα την Τετάρτη στα λιμάνια

Σοβαρά προβλήματα την Τετάρτη στα λιμάνια

Απεργούν την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στα εμπορικά λιμάνια όλης της χώρας καθώς και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και την εργασιακή εφεδρεία.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας από τα μέσα Σεπτέμβρη έχει τονίσει, ότι τα λιμάνια λειτουργούν σε 24ωρη βάση, με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και δεν επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η ΟΜΥΛΕ, σε σημερινή της ανακοίνωση, αναφέρει ότι «η εργασιακή εφεδρεία οδηγεί απευθείας στην απόλυση, χωρίς τις ελάχιστες πρόνοιες της εργασιακής νομοθεσίας». Προσθέτει, επίσης, ότι «η κυβέρνηση πανικόβλητη δεν διστάζει να παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις, νόμους και κανονισμούς και οδηγεί τους εργαζόμενους στην απόγνωση».

Στην απεργία συμμετέχουν και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, αν και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γ. Ανωμερίτης, μιλώντας στο ΔΣ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ δεν κινδυνεύουν με εργασιακή εφεδρεία ή απολύσεις.

«Η Κυβέρνηση μπροστά στην υλοποίηση των σχεδίων της δεν σέβεται τίποτα. Καταργεί τις Διεθνείς και Εθνικές Συμβάσεις, καταργεί το Σύνταγμα, καταφεύγει στη βία και την τρομοκρατία. Με τα μέτρα που ανακοίνωσε, οδηγεί σε απολύσεις ακόμη και μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, καταργώντας το 2011 ένα θεσμό που κατακτήθηκε από την κοινωνία και τους εργαζόμενους έναν αιώνα πριν», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε