Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σούπερ σκάνδαλο με “μαύρες τρύπες” στους Δήμους Ιωαννιτών και Φιλιατών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

9 εκατομμύρια ευρώ “αγνοούνται” στα Γιάννενα, 1,7 εκατομμύρια “λείπουν” από το ταμείο στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας!

Στην περίπτωση των Ιωαννίνων 7,5 εκατομμύρια ευρώ βγήκαν απ’ τον προϋπολογισμό για τεχνικά έργα που όμως… δεν έγιναν ποτέ! Την ίδια τύχη είχε και το 1,5 εκατομμύριο ευρώ για τα σχολεία αλλά… σχολεία δεν έγιναν!

Όπως καταγγέλλει η Αντιπολίτευση του Δήμου Ιωαννιτών, ο εισαγγελέας έχει στα χέρια του τα παραπάνω στοιχεία, από το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την τετραετία 2002-2006…
 

Πήραν 7 εκατομμύρια το 2009 για… τα ΚΑΠΗ!
Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ενώ αρχικά είχαν εγγραφεί 2,8 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2009 για τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών, το ποσό εκτινάχθηκε ξαφνικά στα 7 εκατομμύρια! Από τα χρήματα αυτά, μόνο τα πρώτα 2,8 εκατομμύρια πήγαν στα ΚΑΠΗ. Από τα υπόλοιπα 4,2 εκατομμύρια, τα 3,4 φαίνονται να κατέληξαν στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” το οποίο όμως, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Υγείας και δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποσών από αλλού!
Το 1,7 εκατομμύριο που “χάθηκε” στη Θεσπρωτία
Οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης έχουν κάνει άνω κάτω το Δήμο Φιλιατών, όμως ακόμα δεν έχουν καταφέρει να βρουν πώς δημιουργήθηκε η τεράστια -για το μικρό Δήμο- τρύπα του 1,7 εκατομμυρίου ευρώ, για την περίοδο 2008 -2009.
Ήδη ο εισαγγελέας έχει απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα στο Δήμαρχο, τους δύο Αντιδημάρχους αλλά και την ταμία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος παραδέχεται ότι έγιναν πληρωμές εξωλογιστικά με προφορική εντολή δική του, για 106.000 ευρώ. Για τα υπόλοιπα που… αγνοούνται; Ο ίδιος είπε στο “Έθνος” πως αμφισβητεί ότι το έλλειμμα είναι τόσο μεγάλο…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε