Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σπατάλες εκατομμυρίων στα δημοτικά κανάλια της Θεσσαλονίκης

Μαύρη τρύπα εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν πλέον για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, η δημοτική τηλεόραση ΤV100 και το δημοτικό ραδιόφωνο FM100, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος της Κυριακής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο προϋπολογισμός των μέδων για φέτος είναι 9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα έσοδά τους δεν ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι τα χρήματα δεν φτάνουν πλέον ούτε για τις αμοιβές των εργαζόμενων.

Τα συγκεκριμένα μέσα με τηλεθέαση και ακροαματικότητα κάτω της μίας μονάδας, απαιτούσαν το 4,5-5% του δημοτικού προϋπολογισμού, την ώρα που ο δήμος για την κοινωνική του πολιτική δαπανά μόλις το 2,5% του ετήσιου προϋπολογισμού.

Στα δύο δημοτικά μέσα φέρονται να εργάζονται περί τα 210 άτομα εκ των οποίων ορισμένοι εξασφαλίζουν αμοιβές μέχρι και 7.000 μηνιαίως με τον μισθό και τις υπερωρίες, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν περίπου 17 άτομα που ενώ πληρώνονται δεν εμφανίζονται ποτέ στην εργασία τους.

Μετά τη νίκη μάλιστα του Μπουτάρη στον δήμο Θεσσαλονίκης, υπάρχουν πληροφορίες για εργαζόμενους που στέκουν όρθιοι σε τηλεόραση και ραδιόφωνο γιατί δεν υπάρχουν πλέον γραφεία για να κάτσουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της σπατάλης που συντελείται είναι το γεγονός ότι στο κανάλι δεν υπάρχει link για ζωντανές μεταδόσεις και υποχρεώνονται να νοικιάζουν, με αποτέλεσμα μόνο τα ενοίκια ενός έτους να αρκούν για να αγοραστούν δύο link.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε