Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σπείρα έφερνε λαθρομετανάστες με τουριστικά λεωφορεία!

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.08.2010 | 12:15
Πρώτη δημοσίευση: 14.08.2010 | 12:09

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που έφερνε λαθρομετανάστες με τουριστικά λεωφορεία προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Θεσσαλονίκης, ύστερα από αιφνιδιαστική έρευνα.

Αστυνομικοί της υπηρεσίας, εκμεταλλευόμενοι πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση τους, πραγματοποίησαν έλεγχο το πρωί της Παρασκευής σε δύο τουριστικά λεωφορεία με πινακίδες κυκλοφορίας της αλλοδαπής, τη στιγμή που αυτά πραγματοποιούσαν ολιγόλεπτη στάση στο 8ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς.

Στο εσωτερικό του ενός λεωφορείου, ακριβώς πάνω από το χώρο χειραποσκευών (στην οροφή του οχήματος), εντοπίστηκε ειδική κρύπτη, όπου είχαν στοιβαχθεί (μπρούμυτα) 11 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά.

Σκοπός των διακινητών ήταν η μετεπιβίβαση των λαθρομεταναστών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του δεύτερου λεωφορείου, ο οποίος βρισκόταν πίσω από το ψυγείο του οχήματος. Το πρώτο λεωφορείο είχε ξεκινήσει από τη Γεωργία, ενώ το δεύτερο επρόκειτο να τους μεταφέρει στην Αθήνα.

Μάλιστα, οι διακινητές των λαθρομεταναστών για να μην προκαλέσουν υποψίες στους αστυνομικούς, είχαν φροντίσει ώστε στα καθίσματα του λεωφορείου να επιβαίνουν νόμιμοι μετανάστες.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις οδηγούς των δύο λεωφορείων, από τους οποίους οι δύο είναι Ελληνες ηλικίας 51 και 27 ετών και ο τρίτος αλλοδαπός, ηλικίας 55 ετών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο