Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Σποράδες: Επιστρέφει το ρεύμα σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόνησο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εκ περιτροπής τροφοδοτούνται με ρεύμα τα νησιά των Σποράδων, ύστερα από σφάλμα που παρουσιάστηκε σε εναέρια γραμμή υψηλής τάσης της ΔΕΗ, από πτώση πυλώνα, εξαιτίας της κακοκαιρίας, σε περιοχή του Πηλίου…

Το ρεύμα στη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόνησο κόπηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας (07-03-2011) και συνεργεία της ΔΕΗ, δίνουν μάχη για να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να επιστρέψει το ρεύμα. Όπως δήλωσε στο newsit ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμωνας Στεργιώτης, καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για την αποκατάσταση της ζημιάς καθώς πρεπει να μεταφερθούν γεννήτριες από την Αθήνα, που είναι σε όγκο ίσες με ένα μισό δωμάτιο.

Ακούστε εδώ τη δήλωση του κ.Στεργιώτη…

Στις Σποράδες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της επιχείρησης, με τις λύσεις έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζονται και με χειρισμούς προγραμματισμένων περικοπών στο δίκτυο μέσης τάσης, καλύπτεται το 70 % των τοπικών αναγκών. Οι τεχνικοί της ΔΕΗ ελπίζουν ότι μέχρι αύριο το βράδυ (νωρίτερα δηλαδή από την Παρασκευή που ήταν η αρχική εκτίμηση) θα έχει αποκατασταθεί ο πυλώνας του δικτύου υψηλής τάσης στο Πήλιο, που κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας, οπότε η ηλεκτροδότηση σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο θα επανέλθει στο 100 %.

Στην Άνδρο και την Τήνο οι ανάγκες καλύπτονται από τους τοπικούς σταθμούς παραγωγής, επίσης με προγραμματισμένες διακοπές διάρκειας δύο ωρών. Τα δυο νησιά αποκόπηκαν από το ηπειρωτικό δίκτυο, λόγω βλαβών στο δίκτυο της Ν. Εύβοιας, στην Κάρυστο.

Η ΔΕΗ περιμένει το «πράσινο φως» για να μεταφέρει με πλοίο έξι γεννήτριες ισχύος 5,5 μεγαβάτ στην Άνδρο, με τις οποίες θα καλυφθεί το σύνολο των αναγκών έως ότου αποκατασταθεί η διασύνδεση με την Εύβοια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε