Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Στα ολοήμερα νοσοκομεία οι διαγνωστικές εξετάσεις – Αναλαμβάνουν τις δαπάνες τα Ταμεία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κίνητρα στους ασφαλισμένους να απευθύνονται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ δίνει η Πολιτεία. Οι δαπάνες θα καθοριστούν μέσω του κρατικού τιμολογίου το οποίο θα είναι ενιαίο για όλα τα Ταμεία.

Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να απευθύνονται στα ολοήμερα νοσοκομεία που ανήκουν στο ΕΣΥ και πέραν του τακτικού ωραρίου για διαγνωστικές ή θεραπευτικές πράξεις και επεμβάσεις, ενώ οι δαπάνες θα αναλαμβάνονται από τα Ταμεία.

Σήμερα λειτουργούν 55 ολοήμερα νοσοκομεία ενώ άλλα 8 θα ενταχθούν στο καθεστώς του πολυήμερου στις αρχές του 2011.

Τις αλλαγές ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, η Γενική Γραμματέας Κοινωνιών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα και ο Διοικητής του ΟΠΑΔ Κυριάκος Σουλιώτης.

Η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα, διευκρίνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα αποφασισθεί ο ενιαίος καθορισμός των κριτηρίων και των όρων της σύναψης συμβάσεων των φορέων Κοινωνικών Ασφάλισης και ΟΠΑΔ με τους παρόχους υγείας.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει δέσμευση του υπουργείου Υγείας ώστε οι υπηρεσίες του να παρέχουν στα Ταμεία τις ίδιες εκπτώσεις που παρέχουν στον Ιδιωτικό Τομέα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε