Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Στα χαρακώματα για τη διαδοχή στη ΝΔ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Δεν θα γίνουμε θέαμα” ήταν η απάντηση του Α. Σαμαρά στην πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ.

Ο Αντώνης Σαμαράς απέρριψε και τις αιχμές για τα golden boys και όσους πλήγωσαν την παράταξη.

Στην ομιλία της στην Σπάρτη η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι την ήττα της ΝΔ “προκάλεσαν απαράδεκτες συμπεριφορές συγκεκριμένων στελεχών που ξεσήκωσαν την οργή και την αγανάκτηση των οπαδών μας” και επανέλαβε το δίλημμα για περιχαράκωση ή άνοιγμα στην κοινωνία.

Ωστόσο, οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν και άλλο καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο θα δημοσιοποιηθούν νέες δημοσκοπήσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπουν εκπλήξεις στη κούρσα στης διαδοχής.

Την ίδια στιγμή τα στελέχη της ΝΔ, το ένα μετά το άλλο, ανακοινώνουν  την υποστήριξη τους σε έναν από τους δύο υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος. Με ανοιχτή επιστολή της η πολιτευτής της Ν.Δ. Έλσα Φωτιάδου στην Κοζάνη απέσυρε την υπογραφή της από την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη και ανακοίνωσε την απόφαση της να αλλάξει στρατόπεδο και να υποστηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά…

Την στήριξή του στη Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας.

Γιατί ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έσπευσε να ανακοινώσει την στήριξη του στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά; Οι κακές γλώσσες λένε ότι ήθελε να προλάβει πιθανή δήλωση στήριξης του Χρήστου Ζώη στον Μεσσήνιο πολιτικό. Αφορμή, η προγραμματισμένη περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά την Κυριακή στη Λάρισα και η ταυτόχρονη προγραμματισμένη συνέντευξη που θα δώσει ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών σε τοπική εφημερίδα της Λάρισας το Σάββατο.

Πάντως κορυφαίοι της Ν.Δ. προβλέπουν αιματοχυσία την 29η Νοεμβρίου έξω από τα εκλογικά κέντρα. Οι προβλέψεις θέλουν το σύστημα να πέφτει μεταξύ 11.00 και 13.00 το μεσημέρι, όταν θα καταφθάνουν τα πούλμαν με τους ψηφοφόρους των δύο υποψηφίων. Πως θα ανταποκριθούν τα δύο τερματικά εάν υπάρχει αθρόα προσέλευση; Πόση ώρα θα πάρει σε κάθε οπαδό της Ν.Δ. να συμπληρώσει την αίτηση που πρέπει για να γίνει μέλος; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι βουλευτές που πιστεύουν ότι η δέσμευση της εφορευτικής επιτροπής για μετάδοση αποτελεσμάτων μετά τις 11 η ώρα το βράδυ, θα αποδειχθεί… κενό γράμμα. Και όχι μόνον… Πιστεύουν ότι την επομένη των εκλογών θα ζητηθούν αρκετές παραιτήσεις από θεσμικούς παράγοντες του κόμματος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Πως θα γίνει η ψηφοφορία στη ΝΔ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε