Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Στα χέρια του ΣΔΟΕ το CD με 54.000 Έλληνες με καταθέσεις στο εξωτερικό

Στα χέρια του ΣΔΟΕ το CD με 54.000 Έλληνες με καταθέσεις στο εξωτερικό

Στα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκονται 54.000 ονόματα προσώπων που έχουν στείλει σε τράπεζες του εξωτερικού εμβάσματα που ξεπερνούν τα 20 δις ευρώ.

Στελέχη του ΣΔΟΕ συνατήθηκαν το μεσημέρι με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, η οποία ζήτησε να ενημερωθεί τόσο για το περιεχόμενο του CD με τα ονόματα των προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό όσο και για τη διαδικασία ελέγχου και διασταυρώσεων όλων των συναλλαγών.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ τονλίζεται ότι «τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την απροθυμία της Τράπεζας της Ελλάδος και των ελληνικών τραπεζών να ανταποκριθούν έγκαιρα στα αιτήματα του ΣΔΟΕ, προβάλλοντας, όπως είπαν, αδικαιολόγητα προσκόμματα».

Η συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, κ. Νίκος Τσούκαλης, βουλευτής Ηρακλείου κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης και κ. Σάκης Παπαθανασίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής) με το νέο Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλο και τα διευθυντικά στελέχη κ.κ. Ν. Λέκκα και Θ. Φλωράτο διήρκησε δυο ώρες.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, κατά τη συνάντηση, υπήρξε εκτενής ενημέρωση για σοβαρότατα ζητήματα φοροδιαφυγής, όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών και άλλων προϊόντων, εξωχώριων εταιριών (Off shore), σκαφών αναψυχής, επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες. Παράλληλα, όπως αναφέρεται από τη ΔΗΜΑΡ, έγινε αναλυτική ενημέρωση για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων, αλλά και για την τεράστια έλλειψη προσωπικού και υποδομών του ΣΔΟΕ. Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματικό το έργο του ΣΔΟΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από “κόσκινο” πάνω απο 1.700 Έλληνες που έστειλαν 23 δισ. στο εξωτερικό

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε