Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Σταδιακή βελτίωση του καιρού- ‘Ανοιξαν τα χιονοδρομικά

Τα Κελάρια το πρωί

Ποιές πίστες λειτουργούν. Σε ποιούς δρόμους χρειάζονται αλυσίδες. 

Επιτέλους” αναφωνούν οι λάτρεις του ski και του snowboard. ‘Ανοιξαν οι πίστες των χιονοδρομικών κέντρων μετά τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών..

 

Στα Καλάβρυτα το ύψος του χιονιού φτάνει τα 50 εκατοστά. Ανοιχτή είναι η πίστα Νεφέλη.

Πρώτη μέρα λειτουργίας του Χιονοδρομικού “3-5 Πηγάδια”. Ανοιχτές είναι 5 απο τις 7 πίστες. Το χιόνι φτάνει τα 60 εκατοστά στη βάση και τα 80 εκατοστά στην κορυφή.

Στο Σέλι ανοιχτές είναι 6 πίστες και το ύψος του χιονιού φτάνει τα 80 εκατοστά.

 

Στον Παρνασσό είναι ανοιχτές 10 πίστες,  στο Πισοδέρι 3, στο Ελατοχώρι 4 και στο Χρυσό Ελάφι 2 πίστες.

Στο Καϊμάκτσαλαν λειτουργούν 2 πίστες ενω οι υπόλοιπες είναι κλειστές προς το παρόν λόγω ομίχλης. Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο από τον Άγιο Αθανάσιο, την Άρνισσα, αλλά και την Κερασιά. 

Καθαρό είναι το οδικό δίκτυο στις Σέρρες, αλλά και στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο Βίτσι, του νομού Φλώρινας (18ο έως 28ο χλμ.).

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων στο δρόμο Καστοριάς-Αμυνταίου (22ο-38ο χλμ.) αλλά και Καστοριάς-Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου (30ο-60ο χλμ.).

Χαλάει ο καιρός απο Τρίτη
Τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές, νοτιοανατολικοί άνεμοι και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και της Δ. Στερεάς. Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές και απο το βράδυ τοπικές καταιγίδες. 

Για την Τρίτη προβλέπονται καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε