Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σταμάτησαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον Οίκο Ναύτου

Σταμάτησαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον Οίκο Ναύτου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.03.2012 | 18:23
Πρώτη δημοσίευση: 09.03.2012 | 17:58

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην προσωρινή διακοπή των κινητοποιήσεών τους προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων, και να δοθούν τα επιδόματα ανεργίας, στους άνεργους ναυτικούς.


Ζητούν ο Οίκος Ναύτου να διατηρήσει την αυτονομία του με την υπάρχουσα δομή και λειτουργία του ανεξάρτητα σε ποιόν φορέα θα ενταχθεί, και αναμένεται να συνεδριάσουν τη Δευτέρα από κοινού, με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στο νομοσχέδιο του εφαρμοστικού νόμου για Υγεία, εντάσσει τον Οίκο Ναύτου από τις αρχές Απριλίου, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ενώ παράλληλα προωθεί τροπολογία, με την οποία ρυθμίζονται και διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προειδοποιεί ότι η διατήρηση της αυτοτέλειας του Οίκου Ναύτου είναι αδιαπραγμάτευτη και προανήγγειλε κινητοποιήσεις οποιασδήποτε μορφής, που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο