Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Σταμάτησαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον Οίκο Ναύτου

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην προσωρινή διακοπή των κινητοποιήσεών τους προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων, και να δοθούν τα επιδόματα ανεργίας, στους άνεργους ναυτικούς.

Ζητούν ο Οίκος Ναύτου να διατηρήσει την αυτονομία του με την υπάρχουσα δομή και λειτουργία του ανεξάρτητα σε ποιόν φορέα θα ενταχθεί, και αναμένεται να συνεδριάσουν τη Δευτέρα από κοινού, με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στο νομοσχέδιο του εφαρμοστικού νόμου για Υγεία, εντάσσει τον Οίκο Ναύτου από τις αρχές Απριλίου, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ενώ παράλληλα προωθεί τροπολογία, με την οποία ρυθμίζονται και διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προειδοποιεί ότι η διατήρηση της αυτοτέλειας του Οίκου Ναύτου είναι αδιαπραγμάτευτη και προανήγγειλε κινητοποιήσεις οποιασδήποτε μορφής, που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε