Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Σταμάτησε” η καρδιά της Ζακύνθου

Χωρίς καρδιολόγους το Νοσοκομείο της Ζακύνθου. Ο τελευταίος γιατρός της κλινικής υπέβαλε την παραίτησή του διότι βρισκόταν σε μόνιμη εφημερία επί τέσσερις μήνες

Λουκέτο μέχρι νεωτέρας μπήκε από χθες στην καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, την ώρα που στο νησί του Ιονίου εκτός από τους 80.000 μόνιμους κατοίκους του παραθερίζουν και 40.000 τουρίστες. Ο τελευταίος γιατρός που είχε απομείνει στην κλινική, ο καρδιολόγος κ. Π.Στραβοπόδης, υπέβαλε την παραίτησή του στη διοίκηση του νοσοκομείου έπειτα από τέσσερις μήνες αδιάκοπης υπηρεσίας, σε μόνιμη εφημερία, χωρίς ρεπό. Και όλα αυτά μόλις είχε φθάσει ο διορισμός του στη θέση του διευθυντή της κλινικής, την οποία αρνήθηκε να αποδεχθεί!
 
«Δεν επιστρέφω στο νοσοκομείο αν δεν προσληφθεί εντός ενός μήνα άλλος γιατρός» αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο καρδιολόγος, ο οποίος είχε προειδοποιήσει ότι η παράταση αυτής της κατάστασης στο τέλος θα έχει συνέπειες στην υγεία και στην ασφάλεια των ίδιων των ασθενών.
 
Το πρόβλημα εμφανίστηκε στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου τον περασμένο Μάιο, όταν παραιτήθηκε ο δεύτερος γιατρός που υπηρετούσε σε αυτήν. Ο λόγος από τότε ο ίδιος. Η αδυναμία να αντιμετωπίσουν μόνο δύο γιατροί τον όγκο των περιστατικών που έπρεπε να καλύψει η κλινική.

«Στο νοσοκομείο μέχρι σήμερα δεν είχε ξαναδημιουργηθεί τέτοια κατάσταση. Τα πράγματα αυτά είναι απαράδεκτα όταν μιλάμε για ένα νησί με 120.000 κόσμο αυτή τη στιγμή. Ερχονται τα καρδιολογικά περιστατικά το ένα πίσω από το άλλο,τα κοιτάνε όπως όπως οι παθολόγοι και τους στέλνουν στο Νοσοκομείο της Πάτρας. Και κάθε μέρα έρχονται κι άλλοι τουρίστες» αναφέρει ο γιατρός του νοσοκομείου κ. Νίκος Ποταμίτης , πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου.

 
Όπως γράφει το “Βημα” ολο το προηγούμενο διάστημα η καρδιολογική κλινική λειτουργούσε με «ρεζέρβα»· ερχόταν κάθε 3 με 4 μέρες ένας καρδιολόγος από την Πάτρα. Τώρα δεν γίνεται ούτε αυτό. Και από το υπουργείο- παρ΄ ότι ενημερώθηκε αμέσως μετά την πρώτη παραίτηση- δεν υπάρχει ως σήμερα παρέμβαση εκτός από την απόρριψη της αίτησης πρόσληψης ιδιώτη καρδιολόγου του νησιού, με τη δικαιολογία ότι «είχε ένα μήνα παραπάνω προϋπηρεσία απ΄ όσο προβλέπεται για αυτή τη θέση», όπως επιβεβαίωσε στο «Βήμα» ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γ.Κουμιώτης .
 
«Δεν πάει άλλο. Ας στείλουν τουλάχιστον έναν στρατιωτικό γιατρό, αν οι άλλες διαδικασίες είναι χρονοβόρες» λέει ο κ. Γ. Κουμιώτης, ελπίζοντας ότι ο καρδιολόγος που παραιτήθηκε θα επανέλθει τελικά και μάλιστα στη θέση του διευθυντή και η κλινική θα επαναλειτουργήσει σύντομα.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε