Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σταμάτησε η κατασκευή αιολικού πάρκου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με προσωρινή διαταγή το ΣΤΕ σταμάτησε την κατασκευή αιολικού πάρκου στο Δήμο Θίσβης του Νομού Βοιωτίας.

Η προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναστέλλει την απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής, ενέργειας ισχύος 36 MW, στη θέση Μελίσσι του Δήμου Θίσβης.

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει ο δήμαρχος Θίσβης και στρέφεται κατά του εν λόγω γενικού γραμματέα και κατά της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στην αίτηση ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι η ευρύτερη περιοχή, μέρος της οποίας καταλαμβάνεται από τον αιολικό σταθμό, έχει κηρυχθεί αναδασωτέα από το 1998. Ακόμη, υποστηρίζεται ότι σύμφωνα με την νομοθεσία για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού απαιτείται μελέτη περιβαλλοντικών όρων, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει. 

Η κατασκευή αιολικού σταθμού, υποστηρίζει ακόμη ο δήμαρχος, θα επιφέρει αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, καθώς θα πραγματοποιηθεί εκχέρσωση, κοπή δένδρων, θάμνων, κ.λπ. και θα αλλοιωθεί το ανάγλυφο της περιοχής για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε