Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στάση εργασίας 16/5: Μετά τις 4 θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια λεωφορείων – Τι ισχύει για το μετρό

Στάση εργασίας 16/5: Μετά τις 4 θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια λεωφορείων – Τι ισχύει για το μετρό

Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς σήμερα 16 Μαΐου. Δείτε πώς θα κινηθούν μετά τις 4 το απόγευμα.

Λόγω των στάσεων εργασίας που έχει εξαγγείλει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ τα δρομολόγια των λεωφορείων δεν θα πραγματοποιούνται σήμερα από τις 11:00 έως τις 16:00. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του προσωπικού του ΟΣΕ, σήμερα Τρίτη 16 Μαΐου, δεν θα πραγματοποιούνται επίσης δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ έως τις 16:30 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι σε ανακοινώσεις τους για τη στάση εργασίας αναφέρουν χαρακτηριστικά «πρόκειται για συμφωνία με καινούργια φοροεπιδρομή που έχει ως αποτέλεσμα την επιπλέον μείωση των αποχών μας, νέα περικοπή συντάξεων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, πλήρη διάλυση κοινωνικού κράτους. Από τη συμφωνία δεν εξαιρείται ο νευραλγικός χώρος των αστικών συγκοινωνιών. Τα μέτρα που προωθούνται στο χώρο μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που εφαρμόζονται απαρέγκλιτα εδώ και 6 χρόνια, και στοχεύουν σε ένα κράτος- επόπτη των αρμοδιοτήτων, που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, ενώ για τις ανάγκες του θα προσλαμβάνει προσωπικό, κυρίως με ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Την Τετάρτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε