Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στάση εργασίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ από τις 11:00

Στάση εργασίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ από τις 11:00
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.07.2012 | 11:11
Πρώτη δημοσίευση: 24.07.2012 | 10:53

Ταλαιπωρία περιμένει τους Αθηναίους από τις 11:00 έως τις 13:00 καθώς οι ηλεκτροδηγοί σε Μετρό και ΗΣΑΠ τραβούν... χειρόφρενο!

Οι οδηγοί των συρμών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δίωρη στάση εργασίας για να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον τρόπο για την κράτηση ενός συναδέλφου τους, στη βάρδια του οποίου ένας άνδρας, μεθυσμένος, έπεσε στις ράγες του τρένου. 

Μόνο που δεν το εκανε επίτηδες, απλά παραπάτησε.
Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά από την πτώση ενώ και η κινητοποίηση ήταν άμεση, τα τρένα ακινητοποιήθηκαν και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ο οδηγός του τρένου κρατήθηκε με εντολή εισαγγελέα και οι συνάδελφοί του αποφάσισαν γι' αυτο και προχωρήσουν στη στάση εργασίας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων, το γεγονός ότι δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό οφείλεται στην άμεση και ψύχραιμη αντίδραση του ηλεκτροδηγού του συρμού. «Παρόλο που δεν υπήρχε θανατηφόρο περιστατικό ο εισαγγελέας υπηρεσίας, διέταξε να κρατηθεί ο οδηγός στο τμήμα όλη τη νύχτα, ώστε το πρωί να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφάσιζε για την άρση του περιορισμού που του είχε επιβληθεί», τονίζεται και προστίθεται στην ανακοίνωση:

«Επειδή η πράξη αυτή της κράτησης, έρχεται σε αντίθεση με την οδηγία βάσει της οποίας οι μηχανοδηγοί ή ηλεκτροδηγοί δεν κρατούνται εφόσον καταθέσουν, ο κλάδος προχωρά σε στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο αντιμετώπισης του περιστατικού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έπεσε στις γραμμές του τρένου στην Αττική


   Διαδώστε αυτό το άρθρο