Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Τρίτη

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Τρίτη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.10.2012 | 16:04
Πρώτη δημοσίευση: 07.10.2012 | 12:51

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς επίσης και στα αντίστοιχα που διοργανώνονται την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, με αφορμή την επίσκεψη της Αγκελας Μέρκελ, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 12 μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Στο μεταξύ χθες το βράδυ, κλιμάκιο της ΟΕΝΓΕ επισκέφτηκε το Νοσοκομείο ΚΑΤ και συνάντησε τον Διοικητή, εκπροσώπους των γιατρών και τους εφημερεύοντες Παθολόγους. Αιτία της επίσκεψης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα, «η ολοκληρωτική αδυναμία της Παθολογικής Κλινικής του ΚΑΤ να αναταποκριθεί στις ανάγκες εφημέρευσης και κάλυψης των 450 ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο και των εκατοντάδων ασθενών που θα προσέλθουν τη Δευτέρα που η Κλινική εφημερεύει για την κάλυψη της Αττικής».

Όπως αναφέρει ο κ.Βαρνάβας ο κανόνας 1/10 για τις προσλήψεις στο χώρο της υγείας δεν έπρεπε καν να υφίσταται.

«Κατά τραγικό τρόπο όχι μόνο υφίσταται αλλά έχει μετατραπεί σε αναλογία μία πρόσληψη προς 89 αποχωρήσεις γιατρών και νοσηλευτών, οδηγώντας τα Νοσοκομεία σε πλήρη κατάρρευση».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιληφθεί τις ευθύνες της «αφού ήδη θρηνούμε αδικαιολόγητους θανάτους λόγω έλλειψης γιατρών στην κάλυψη των επειγόντων, σύντομα όμως θα θρηνούμε και θανάτους νοσηλευομένων ασθενών λόγω έλλειψης εφημερευόντων», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.


Διαβάστε
"Δρακόντεια" μέτρα και ακροβολισμένοι αστυνομικοί για τον ερχομό της Μέρκελ   Διαδώστε αυτό το άρθρο