Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στάθης Ψάλτης: Όλες οι παρουσίες του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο

Στάθης Ψάλτης: Όλες οι παρουσίες του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 21.04.2017 | 17:08
Πρώτη δημοσίευση: 21.04.2017 | 17:08

Η ζωή του Στάθη Ψάλτη ήταν γεμάτη υποκριτική. Δεν έπαιξε μόνο στις ταινίες της δεκαετίες του ’80, αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές και στο θέατρο, κυρίως σε επιθεωρήσεις.

Ο Στάθης Ψάλτης πέθανε την Παρασκευή (21.04.2017) νικημένος από τον καρκίνο. Στα 66 του χρόνια, αγαπήθηκε από το κοινό και από τους συναδέλφους του. Η πρώτη του συμμετοχή στον κινηματογράφο έγινε με την ταινία Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα (1972) όπου έπαιξε έναν κοσμηματοπώλη και ακολούθησαν οι συμμετοχές του στις βιντεοκασέτες του ’80 και σε ταινίες όπως "Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα", "Ακαταμάχητος πιλότος", "Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν", "Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω", "Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ", "Καμικάζι αγάπη μου", "Τροχονόμος Βαρβάρα" και πολλές πολλές άλλες.

Στο θέατρο, η πρώτη του συμμετοχή ήταν στην παράσταση "Καμπαρέ Ελλάς" (1987), ενώ στην τηλεόραση έκανε λίγες δουλειές, με σημαντικότερη όλων τον Συμβολαιογράφο. Η τελευταία του εμφάνιση σε τηλεοπτική σειρά ήταν στο "Αν μ’ αγαπάς" στον Alpha.

Φιλμογραφία

1990 Ο εραστής (Στάθης Μπιρμπιτσόλης)
1989 Απαγωγή στα τυφλά (Στάθης Καραπίδας)
1989 Και δειλός και τολμηρός (Μάρκος Τρέμουλας)
1989 Ο πανταχού παρών (Λάζαρος Λαζάρου)
1989 Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα (Στάθης Ξετρύπης)
1989 Τρελάδικο πολυτελείας (Στάθης Ξετρύπης)
1988 Ο καβαλάρης των F.M. Stereo (Στάθης Παπαστάθης)
1988 Ακαταμάχητος πιλότος (Αλέξης Τόμπρας)
1988 Ένας αλλά Λέων (Στάθης Φρουτάκης)
1988 Ξενοδοχείο Kastri (Τιμόλαος Χατζητιμολάου)
1988 Ο μεγάλος παραμυθάς (Χαρίλαος Καραπαύλος)
1987 Οι κυβερνήσεις πέφτουνε... αλλά ο Ψάλτης μένει (Κάλχας / (υπεύθυνος) / Μάρκος / «αλεξιπτωτιστής» / Μήτσος)
1986 Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν (Στάθης Τιμόπουλος)
1986 Ράκος Νο14 και ο πρώτος μπουνάκιας (Ηρακλής Σπίνος)
1986 Ψηλός λιγνός και ψεύταρος (Πίπης Παρλαπίπας)
1985 Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω (Μιχάλης Βίδας)
1985 Ο ταξιτζής μας (Άλκης) - (τηλεοπτική σειρά)
1984 Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ (Στάθης)
1984 Μάντεψε τι κάνω τα βράδια (Κοσμάς Παπακοσμάς)
1983 Καμικάζι αγάπη μου (Στάθης Σγουρός)
1983 Πέστα βρωμόστομε (Στάθης Χρυσοστόμου / πατέρας Στάθη / μητέρα Στάθη / παππούς Στάθη (στο κάδρο)
1982 Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές) (Στάθης Κουμπάρης)
1982 Και ο Πρώτος Ματάκιας (Σίμος Αυτιάς)
1982 Τα σαΐνια (Σίσυφος)
1981 Είσαι στην ΕΟΚ... μάθε για την ΕΟΚ (Τηλεπαρουσιάστρια)
1981 Πάμε για καφέ;! (Τσίμπλας)
1981 Τα καμάκια (Ορφέας)
1981 Τροχονόμος Βαρβάρα (Αχιλλέας Ταλαίπωρος / Βαρβάρα Ταλαίπωρου / πατέρας Ταλαίπωρος)
1980 Γεύση από Ελλάδα (Συνταξιούχος)
1980 Ο Κώτσος στην ΕΟΚ (Απόψηλος, υπάλληλος Δήμου)
1980 Ο παρθενοκυνηγός (Μάνος Μπιλάλης)
1980 Ο ποδόγυρος (Ηρακλής)
1979 Οι φανταρίνες (Ανθυπασπιστής-εκπαιδευτής)
1979 Τα παιδιά της πιάτσας (Τηλέμαχος)
1972 Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα (Κοσμηματοπώλης)

Τηλεόραση

2006 Αν μ' αγαπάς (ALPHA)
1994 Καλημέρα Ζωή (ΑΝΤ1)
1993 Τμήμα ηθών (ΑΝΤ1)
1980 Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα (ΕΡΤ)
1979 Ο Συμβολαιογράφος (ΕΡΤ)
1978 Η τύχη της Μαρούλας (ΕΡΤ)
1973 Οι έμποροι των εθνών (ΕΙΡΤ)

Θέατρο

2015-2016 Δεν έχουν Τσίπρα πάνω τους (Επιθεώρηση)
2013 Μέρκελ έτοιμη για φόλα (Επιθεώρηση)
2012 Γομάρια με σαμάρια της Βουλής μας τα καμάρια (Επιθεώρηση)
2011 Μας πήρανε τα σώβρακα ζητάνε και τα ρέστα (Επιθεώρηση)
2010 Πού πας ρε Γιωργάκη με τέτοιο καιρό; (Επιθεώρηση)
2009 Και ξανά... ΠΑΣΟΚολλητό (Επιθεώρηση)
2007 Νου Δού η άσχημη (Επιθεώρηση)
2007 Το μαντολίνο του ναυαγού Σημίτη (Επιθεώρηση)
Τα παπα...τσουνάμια (Επιθεώρηση)
2005 Τα θέλει ο Κολοτράβας μας (Επιθεώρηση)
2002 Παπουτσωμένη Ντόρα (Επιθεώρηση)
2006 Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρες (Επιθεώρηση)
2005 Κότες (Επιθεώρηση)
2002 Άρμεγε Ευρώ και κούρευε συντάξεις (Επιθεώρηση)
1998-1999 Πινόκιο (Επιθεώρηση)
1998 Έλληνες είστε και φαίνεστε (Επιθεώρηση)
1996 Εμπρός προς τα πίσω (Επιθεώρηση)
1995 Καυκαλήθρες και Τσιτσιραύλα (Επιθεώρηση)
1994 Βάτραχοι (Αρχαία κωμωδία)
1993 Αγαπάς τη Γελάδα, απόδειξη (Επιθεώρηση)
1987 Καμπαρέ Ελλάς (Επιθεώρηση)

Πηγή: Wikipedia


   Διαδώστε αυτό το άρθρο