Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Στάχτη” στα μάτια και ο νέος και ο παλιός αντικαπνιστικός νόμος

Στάχτη” στα μάτια και ο νέος και ο παλιός αντικαπνιστικός νόμος

Η έρευνα του NewsIt,λίγες ώρες μετά την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή,δείχνει ότι ΟΛΟΙ καπνίζουν ΠΑΝΤΟΥ αφού το ίδιο το κράτος ακυρώνει τον εαυτό του.

Ώρα 12.30 σε κεντρική καφετέρια στο Μικρολίμανο η υπάλληλος μας εξηγεί ότι ουσιαστικά τα τασάκια δεν έφυγαν ποτέ και κανείς δεν περιμένει την χαλάρωση από Δεκέμβρη του αντικαπνιστικού νόμου.

Τα λόγια της είναι χαρακτηριστικά :” Καλό θα ήταν να μην καπνίζαμε αλλά αυτό δεν πρόκειται να τηρηθεί.Εαν η κυβέρνηση δεν αποφάσιζε να επιτρέψει το κάπνισμα στις καφετέριες,εγω πιστεύω ότι όλοι θα κάπνιζαν όπως και ΤΩΡΑ,απλά θα κάπνιζαν διακριτικά όπως εκαναν τους τελευταίους δύο μηνες”.

“Είτε η κυβέρνηση έπαιρνε πίσω το μέτρο του καπνίσματος στις καφετέριες,είτε όχι,ο κόσμος κάπνιζε,μας λέει η Κωνσταντίνα που δουλεύει σε καφετέρια.

”Οικονομική αυτοκτονία κάναμε όσο καιρό εφαρμόζαμε την καπνοαπαγόρευση” μας λένε άλλοι ιδιοκτήτες αφού δίπλα οι ανταγωνιστές μας το επέτρεπαν και σε αντίθεση με εμάς είχαν γεμάτο το μαγαζί τους.

Αλήθεια γιατί νομίζει κανείς ότι θα είναι ”άκαπνες” οι καφετέριες και πως θα περιμένουν το νέο νόμο,όταν έχει ήδη ανακοινωθεί η …χαλάρωση του ισχύοντος,που κανείς ουσιαστικά δεν έλεγξε ποτέ εαν εφαρμόστηκε.

Μάλιστα και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων,όπου δεν θα αλλάξει η καπνοαπαγόρευση,αντιδρούν λέγοντας πως τα μέτρα πρέπει να είναι ίδια για όλους.

Η κ.Γεωργία,ιδιοκτήτρια εστιατορίου στον Πειραιά μας λέει:” Πιστεύω ότι εφόσον θα επιτρέπετε στις καφετέριες,θα πρέπει να το επιτρέψουν και στα εστιατόρια”.

Ο κ.Παναγιώτης,ιδιοκτήτης εστιατορίου τονίζει ότι τα μέτρα δεν μπορεί να είναι για μισούς ευχάριστα και για τους άλλους μισούς δυσάρεστα,εφόσον πληρώνουμε όλοι φόρους.

 

Πιο συγκρατημένοι φαίνονται οι πολίτες όσο αφορά στο κάπνισμα στο αυτοκίνητο,και δεν περίμεναν τα τσουχτερά πρόστιμα που ανακοινώθηκαν χθες για να συμμορφωθούν.
Καπνίζω στο αυτοκίνητο μόνο όταν είμαι μόνος.Όταν έχουμε τα παιδιά δεν καπνίζουμε και αυτό πιστεύω είναι αυτονόητομας λέει ο 53χρονος Μιχάλης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε