Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα στο Ρέθυμνο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε εξέλιξη φωτιές σε Θεσπρωτία και Κέρκυρα. Υπο έλεγχο στη Λαμία.

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στον Αμπελώνα Θεσπρωτίας, σε ναρκοπέδιο. Στο εργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς που πέρασε στην Ελλάδα απο την Αλβανία μετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στην Κέρκυρα που ξέσπασε στις 13.00 το μεσημέρι στην περιοχή Σκριπερό σε τρία μέτωπα. Λόγω της κατεύθυνσης των ισχυρών ανέμων, το μέτωπο της φωτιάς μεταφέρθηκε προς το βουνό πάνω από τα χωριά Κορακιάνα και Σκριπερό αλλά δεν απειλούνται οι οικισμοί.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και κατοικοι της περιοχής με όλα τα μέσα που διαθέτουν δίνουν μάχη με τις φλόγες. Για λόγους ασφαλείας η ΔΕΗ έχει διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Β.Κέρκυρας.

Υπο μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην θέση Αγριελιά Λαμίας. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να σβήσουν τις φλόγες που καίνε ελιές και χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλούν σπίτια.

Υπο μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη θέση Ακούμια στο Ρέθυμνο. Η πυρκαγιά καίει από το βράδυ της Πέμπτης ορεινή περιοχή και έχει απειλήσει να κάψει χωριά ενώ στάχτη εχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα..

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί και σε δασική έκταση στην περιοχή Ρατζακλί στην Κεφαλονιά που τέθηκε υπό έλεγχο το μεσημέρι. Η πυροσβεστική επενέβη για να κατασβήσει το πύρινο μέτωπο με οκτώ πυροσβέστες, τέσσερα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Υπο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση Καταλούπου στο Μαχαιράδο Ζακυνθου. Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσουν και τις τελευταίες ετσίες της φωτιάς.

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιά με τέσσερα μέτωπα στην Κέρκυρα

Απίστευτη καταστροφή στο Ρέθυμνο – Για τρίτη μέρα στις φλόγες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε