Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Στενός συνεργάτης της Διαμαντοπούλου με ΜΚΟ – Τι απαντά ο ίδιος στο Νewsit

Στενός συνεργάτης της Διαμαντοπούλου με ΜΚΟ – Τι απαντά ο ίδιος στο Νewsit

Φωτιές άναψε στην κυβέρνηση νέο δημοσίευμα που φέρει τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της Άννας Διαμαντοπούλου να έχει ΜΚΟ που υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής και πολλούς Δήμους.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο στενός συνεργάτης και νυν διευθυντής του Πολιτικού Γραφείού της Υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνος Μπάστας, έχει δημιουργήσει ΜΚΟ (την ΚΕΑΕΠ-πρώην ΙΝΠΑ) ,η οποία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Δημιουργία θέσεων απασχόλησης-κοινωφελής εργασία, κατάφερε να υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής (Περιφερειάρχης είναι ο Γιάννης Σγουρός με τον συνδιασμό του οποίου ήταν και υποψήφιος) και με αρκετούς δήμους του λεκανοπεδίου, ώστε να καθορίσει τους διορισμούς εκατοντάδων ανέργων.

Το Νewsit επικοινώνησε με τον κύριο Μπάστα ο οποίος μας είπε πως δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο στις δραστηριότητες της ΜΚΟ που ίδρυσε το 1997 και πως σε κάθε περίπτωση ο ίδιος παραιτήθηκε από το καταστατικό της εταιρείας τον Μάρτιο του 2011 ενώ το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται σε δραστηριότητα της εταιρείας τον Ιούνιο του 2011, 3 μήνες μετά την παραίτησή του.

Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης του κυρίου Κωνσταντίνου Μπάστα στο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα:

– Στα πλαίσια της επαγγελματικής μου δραστηριότητας το 1997 πράγματι ίδρυσα μαζί με άλλους συναδέλφους την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο αυτής «Ι.Ν.Π.Α.» και εν συνεχεία μετονομάστηκε σε «ΚΕ.Α.ΕΠ.». Στο άρθρο  αναφέρετε ότι ο φορέας υλοποίησε δράσεις που απέφεραν κέρδη δέκα εκατομμυρίων ευρώ (10.000.000,00)!!! Είναι παντελώς αναληθές!! Ο συγκεκριμένος φορέας στην δεκαπεντάχρονη πορεία του, ανέλαβε την υλοποίηση δράσεων συνολικού προϋπολογισμού υποδεκαπλάσιου του ποσού που αναφέρετε ως κέρδη!!! Ουδέποτε κατά το διάστημα που ήμουν ο νόμιμος εκπρόσωπος του ΚΕ.Α.ΕΠ αποκόμισε και διένειμε ούτε ένα ευρώ κέρδος στους εταίρους.

– Στις 24.08.2006 και 30.11.2006 το Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας ( ΚΕ.Α.ΕΠ.) υπέβαλε πρόταση για πρώτη φορά ως Μ.Κ.Ο. στην πρώτη σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας και Απασχόλησης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο. Α΄& Β΄ΚΥΚΛΟΣ» για την υποστήριξη της απασχόλησης σε δράσεις στον τομέα του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, μέσω Μ.Κ.Ο. Στα πλαίσια αυτής της πρόσκλησης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για όλη την επικράτεια και κατόπιν αξιολόγησης των υποβληθέντων προτάσεων, του ανατέθηκε η υλοποίηση τεσσάρων προγραμμάτων

– Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που το ΚΕ.Α.ΕΠ. υπέβαλε πρόταση για την υλοποίηση δράσης είτε ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία είτε ως Μ.Κ.Ο. Ουσιαστικά από το 2006 και μέχρι την αποχώρησή μου το ΚΕ.Α.ΕΠ, δεν έχει καμία νέα δραστηριότητα, παρά μόνο ολοκλήρωσε τις δράσεις που του είχαν ανατεθεί στο προγενέστερο του 2006 διάστημα. Από εκεί και έπειτα η παραμονή μου στο φορέα περιορίστηκε στην ολοκλήρωση των προαναφερομένων προγραμμάτων (08/2010). Κατόπιν δρομολόγησα την αποχώρησή μου, η οποία και τυπικά πραγματοποιήθηκε με σχετική τροποποίηση καταστατικού του Πρωτοδικείου Αθηνών το Μάρτιο του 2011.

– Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη πρόσκληση ενδιαφέροντος που αναφέρεται στο άρθρο  για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης – Κοινωφελής Εργασίας», του Υπουργείου Εργασίας έγινε την 01.06.2011 μήνες μετά την αποχώρηση μου από τον φορέα.

– Ως εκ τούτου γίνεται απόλυτα σαφές ότι και για το διάστημα από το Μάρτιο του 2010 που ανέλαβα θέση Ειδικού Συνεργάτη της Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κας Άννας Διαμαντοπούλου και έως σήμερα δεν είχα καμία συμμετοχή σε παρόμοιες δραστηριότητες.

– Κατόπιν τούτου, διατηρώ στο ακέραιο το δικαίωμα μου να προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της υπόληψής μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΜΚΟ: “Βουλευτές πίσω από τις ΜΚΟ φαντάσματα αλλά δεν λέμε ονόματα”

Κάνε κι εσυ μια ΜΚΟ μπορείς!


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε