Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός

Στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός

Θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα την Ηνωμένων Εθνών, απο την Κυριακή μέχρι την Τρίτη.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να προεδρεύσει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην έδρα την Ηνωμένων Εθνών, συμμετέχει απόψε σε δείπνο εργασίας του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. 

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με δημοσιογράφους ομογενειακών ΜΜΕ και ανταποκριτές ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας παραχώρησε συνεντεύξεις σε αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με αρκετούς ξένους ηγέτες και προσωπικότητες που θα λάβουν μέρος σ΄αυτή τη διεθνή συνάντηση.

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης, ενώ από πλευράς ΟΗΕ θα είναι ο βοηθός γραμματέας του οργανισμού, αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις, Λιν Πάσκο και άλλοι αξιωματούχοι.

Την Τρίτη το πρωί (τοπική ώρα), ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει της τρίτης συνεδρίασης του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε