Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Στη φυλακή ο Ριζάι και οι συνεργάτες του

Ο Αλκετ Ριζάι στον εισαγγελέα. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι, η φιλη του Σούλα και οι τρεις

συγκατηγορούμενοι τους, που βαρύνονται με τέσσερα κακουργήματα μεταξύ των οποίων και αυτό της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και με επτά πλημμελήματα.

Ο Ριζάι επανέλαβε οτι αποδέχεται τις κατηγορίες που αφορούν στην απόδραση του με ελικόπτερο απο τον Κορυδαλλό μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα και την κατοχή όπλων, αλλά αρνήθηκε την κατηγορία για εγκληματική οργάνωση, ενώ δήλωσε ότι τόσο η φίλη του όσο και οι υπόλοιποι δεν έχουν σχέση με όσα τους αποδίδονται.
 

Μάλιστα, όταν η ανακρίτρια ζήτησε από τον κατηγορούμενο να κατονομάσει τους συνεργάτες του, εκείνος απάντησε χαρακτηριστικά ότι “σιχαίνομαι τους ρουφιάνους”.

Η σύντροφός του -η “Σούλα από το Περιστέρι”- αρνήθηκε να πει οτιδήποτε, κάνοντας χρήση του δικαιώματός της, καθώς προστίθενται νέα στοιχεία στη δικογραφία. 

 Τις κατηγορίες αρνήθηκαν και οι συγκατηγορούμενοι του ζευγαριού, Έρβιν Στεφάνι, Χρύσανθος Αναγνωστόπουλος και Λούλε Μπλερίνα. 
Υπενθυμίζεται ότι τα αδικήματα που αντιμετωπίσει ο Ριζάι είναι : σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων και πυρομαχικών από κοινού, αρπαγής από κοινού με σκοπό να εξαναγκαστεί ο παθών σε πράξη, για την οποία δεν είχε υποχρέωση (σ.σ. ο πιλότος του ελικοπτέρου κατά την απόδραση από τον Κορυδαλλό), παράνομης κατάληψης αεροσκάφους από κοινού, διατάραξης ασφάλειας αεροσκαφών από κοινού, ηθικής αυτουργίας στις πράξεις που αφορούν την χρήση του ελικοπτέρου, απόδρασης κρατουμένου, κλοπής από κοινού, πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση και παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε