Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Στη θάλασσα για να σωθούμε

Στη θάλασσα για να σωθούμε

Κανείς δεν καταλαβαίνει πόσο υποφέρουμε στην Ελλάδα μακρυά από τις παραλίες.

Η Αθήνα στους 40 βαθμούς κάνει στους δρόμους και τα στενά για 45 τουλάχιστον.
Κι όταν καταφύγεις στη δροσιά ενός κλιματιστικού κινδυνεύεις να πέσεις πάνω σε συζητήσεις της επικαιρότητας. Χειρότερα, μπορεί και να τις διαβάσεις
Υπάρχει επικαιρότητα κατακαλόκαιρο; Λίγο ναι και λίγο την κατασκευάζουν οι μη αδειούχοι δημοσιογράφοι.
Παπανδρέου, Πολύδωρας, Τσίπρας είναι οι ειδήσεις. Όχι ο Φωτόπουλος αυτές τις ημέρες δεν έκανε δηλώσεις για το πως θα κυβερνήσει η ΔΕΗ.

Ο Πολύδωρας ανακάλυψε μέσα στη ζέστη επίθεση κατά της Ελληνο-φωνηεντο-φωνίας και κάλεσε σε εγρήγορση τους συνέλληνες.
Επειδή τα βιβλία στο δημοτικό, και καλά κάνουν, λένε πως φωνητικά τα φωνήεντα είναι πέντε και όχι επτά. Το αυτονόητο δηλαδή μιας και τα “ι”είναι τρία;-ι,η,υ.
Ο προφορικός λόγος , που οδηγεί σιγά σιγά στην απλοποίηση και εξέλιξη της γλώσσας δεν είναι του γούστου του κ. Πολύδωρα.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θέμα, απλά γραφικότητες. Θα περνούσε στα παράδοξα της ζέστης.
Η ιστορία ξεκινά όταν κάποια Μέσα βάζουν τίτλους πως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Πολύδωρας κλπ. Ακούς πρόεδρος της Βουλής κι αυτόματα το γεγονός αποκτά κάποια σημασία. Μετά πρέπει να σκεφθείς πως ο εν λόγω έγινε από την επετηρίδα, προήχθη κατ’ αρχαιότητα στην Βουλή της μιας ημέρας. Κι ότι ακόμη μιλάμε για έναν θεσμό που μεταξύ άλλων κόσμησε και ο κ. Πετσάλνικος.
Άρα χρειάζονται δυο επίπονες σκέψεις μέσα στη ζέστη για να κάνεις delete το θέμα.
Συνέχισε το όνειρο σου Βύρωνα. Εδώ η Β Αθήνας έστειλε στη Βουλή τον Κασιδιάρη για σένα θα παραπονιόμαστε; Ειρήνη υμίν. Και τω πνεύματί σου. Keep walking

Μετά ο κ. Τσίπρας ζήτησε να πάρουν πίσω τις 8000 απολύσεις της Peugeot. Ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (όχι της μεγάλης της μικρής έως ανύπαρκτης) δήλωσε πως και στους δρόμους της Ευρώπης και στην ευρωβουλή η επαναπρόσληψη θα γίνει θέμα προτεραιότητας. Στη Βουλή και στο λαό λοιπόν κατά το παλιό σύνθημα του ΚΚΕ, το οποίο συνεχίζει να εμπνέει τον αρχηγό της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τρομάξαμε όλοι!
Κι ο κ. Καμίνης , με τ’ όνομα που κουβαλά μέσα στον καύσωνα, ίδρωσε πρώτος.
Είδε ξαφνικά τον εφιάλτη, διαδηλώσεις Τρίτη Πέμπτη ως Ευρωπαϊκή Αριστερά, Δευτέρα Τετάρτη ως ΣΥΡΙΖΑ και Παρασκευή ως αντι μνημονιακός αγώνας γενικώς. Το κέντρο σε μόνιμο καύσωνα.

Ο κ Παπανδρέου εργάζεται συστηματικά για την αποκατάστασή του. Διαβάστε με πάθος το χολυγουντιανό σενάριο του Π. Παπαδόπουλου στα ΝΕΑ. Η ωραία ξανθιά λείπει μόνο! Όλοι ήξεραν για το δημοψήφισμα αλλά τελευταία στιγμή τον πρόδωσαν. Ντροπή τους!
Κι έτσι χάθηκε η ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα από έναν ακόμη Παπανδρέου!
Λέει και κάτι που πράγματι αξίζει να κρατήσουμε. Πως ο κάθε πολιτικός έχει προσωπική, κομματική, εθνική και Ευρωπαϊκή ατζέντα. Προτεραιότητες δηλαδή που κάθε στιγμή προσπαθεί να συγκεράσει. Ανακαλύπτει δηλαδή το τι είναι πολιτική τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια.
Δεν πειράζει, καλά κάνει και το θυμίζει. Συχνά το ξεχνάμε και εξηγούμε με λάθος γυαλιά τις κινήσεις των εταίρων, που έχουν δικές τους εκλογές κάθε τόσο, δικά τους κοινοβούλια και ακροατήρια να πείσουν. ¨Όπως η Μέρκελ στην Βεστφαλία που παίζει τον υπερασπιστή των “ευρωμάρκων “ του Γερμανού φορολογούμενου.

Με τούτα και με τ’ άλλα δρόσισε ή μάλλον φύσηξε. Μην γυρνάτε Αθήνα. Η ζέστη σε ζαλίζει, η κατάσταση σε αποκαμώνει, οι δηλώσεις σε αποτελειώνουν. Στη θάλασσα για να σωθούμε!

17 Ιουλίου 2012

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε