Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Στην Αθήνα ο ηγούμενος Εφραίμ με ειδική άδεια για λόγους υγείας

Στην Αθήνα ο ηγούμενος Εφραίμ με ειδική άδεια για λόγους υγείας

Άδεια για να ταξιδέψει στην Αθήνα έδωσε το Συμβούλιο Εφετών στον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση των λεγόμενων «ιερών» ανταλλαγών.

Έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ, o οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος με όρους ανάμεσα στους οποίους και η υποχρεωτική παραμονή του εντός του Αγίου Όρους, το Συμβούλιο Εφετών του επιτρέπει να μεταβεί στην Αθήνα όπου πρόκειται να εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Οι Εφέτες παρέχουν την άδεια μετακίνησης στον Εφραίμ για ακριβώς πέντε ημέρες, όσες αιτήθηκε για τη νοσηλεία του και αμέσως μετά ο κατηγορούμενος μοναχός θα πρέπει να επιστρέψει στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, όπου είναι υποχρεωμένος να διαμένει.

Πλην του όρου της υποχρεωτικής διαμονής εντός του Όρους, στον Εφραίμ έχουν επιβληθεί για την αποφυλάκιση του, μετά από περίπου 3μηνη προσωρινή κράτηση, οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της χρηματικής εγγύησης 300.000 ευρώ και της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα Καρυών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υποδοχή ήρωα στον Εφραίμ – “Θαύμα της Παναγίας η αποφυλάκιση μου” είπε ο ηγούμενος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε