Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η μήνυση σε βάρος του Σώρρα

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η μήνυση σε βάρος του Σώρρα

Με γρήγορες διαδικασίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, την μήνυση που κατέθεσε ο δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Στεφανόπουλος  κατά του Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του Εμμανουήλ Λαμπράκη για πέντε αδικήματα μεταξύ των οποίων και αυτό της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Η μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου θα συσχετιστεί με την έρευνα που διεξάγει ήδη η εισαγγελέας Μαρία Αυγίτα για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του ομόλογα ύψους 600 δις δολαρίων. Αντίθετα, στη μήνυση τονίζεται πως το χρεόγραφο του Σώρρα είναι «πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία».

Σημειώνεται πως στην νέα μήνυση γίνεται λόγος -επίσης- σε πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και πολιτειακών παραγόντων για ελλιπή αντιμετώπιση του ζητήματος που οδήγησε στην εξάπλωση του φαινομένου Σωρρα.

Επιπλέον, ο κ. Στεφανόπουλός επικαλείται και την αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, η οποία-όπως επισημαίνει- αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ανάπτυξη και συγκρότηση μιας εγκληματικής οργάνωσης, της ΜΚΟ «Ελλήνων Συνέλευσις».

Επιπλέον, στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται πως η ΜΚΟ εισπράττει 50 ευρώ για το κόστος κοινοποίησης στις αρχές του εξωδίκου με βάση το οποίο τα μέλη της δηλώνουν άρνηση πληρωμής των χρεών τους προς το Δημόσιο, τράπεζες κ.λπ ενώ παράλληλα υποχρεούνται αμέσως να υπογράψουν ένα εκχωρητήριο της κινητής και της ακίνητης περιουσίας τους.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε