Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Στην Ελλάδα το Άγιο Φως
,

Με ειδική κυβερνητική πτήση από τα Ιεροσόλυμα, έφτασε λίγο μετά τις 19:20 το Άγιο Φως.

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε η τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο, Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου πλήθος πιστών είχε συγκεντρωθεί έξω από την Πύλη 9.

Αυτή την ώρα, με άλλες πτήσεις της Aegean Airlines και της Olympic Air, καθώς και με αεροσκάφη τύπου C 130 και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, το Aγιο Φως θα ταξιδέψει και στο πιο μακρινό χωριό της Ελλάδας, μέσα σε μικρές ειδικά κατασκευασμένες λυχνίες.

Στις δύο το μεσημέρι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο Γ’, εξήλθε με το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο, στον ασφυκτικά γεμάτο Ναό της Αναστάσεως, κρατώντας δυο δέσμες των 33 κεριών. Αμέσως μετά την παρουσία του Πατριάρχη με το Άγιο Φως, ακούστηκαν επευφημίες και ο ναός πλημμύρισε αμέσως με πυρσούς. Η ελληνική αντιπροσωπεία και ο Πατριάρχης, μετά την τελετή της Αφής μετέβησαν στην αίθουσα του πατριαρχικού θρόνου, όπου ο υφυπουργός άναψε τη λυγνία με το αναστάσιμο Φως. 

Στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του, ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’, απηύθυνε ευχές για ειρήνη στην Ιερουσαλήμ και την ευρύτερη περιοχή και ευχήθηκε ιδιαιτέρως στην ελληνική πολιτική και πνευματική ηγεσία και προσωπικά στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από τη “δυσπραγία”.

Στην αντιφώνησή του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, εξέφρασε τη συγκίνησή του, που θα μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα και ευχήθηκε “να αποτελέσει ένα ξεκίνημα για ειρήνη στον κόσμο και τούτη την περιοχή που δοκιμάζεται, αλλά και για πρόοδο στην Ελλάδα, μια χώρα που έχει ανάγκη να κάνει γρήγορα βήματα προόδου, για να κοιτάξει το μέλλον με διαφορετικά μάτια”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε