Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Στην αγκαλιά των γονιών του ο 15χρονος Βαγγέλης που απήχθη χθες στη Χαλκίδα

To σημείο που οι απαγωγείς άρπαξαν το παιδί ενώ πήγαινε στο σχολείο του
To σημείο που οι απαγωγείς άρπαξαν το παιδί ενώ πήγαινε στο σχολείο του

“Το παιδί είναι καλά, το είδε ψυχολόγος επέστρεψε σπίτι. Είμαστε όλοι ανακουφισμένοι” δήλωσε στο Newsit o θείος του 15χρονου που απήχθη έξω από το σπίτι του στη Χαλκίδα την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του. Οι απαγωγείς ελευθέρωσαν τον νεαρό Βαγγέλη δίχως να τους καταβληθούν λύτρα.

Με τον καλύτερο τρόπο έληξε η υπόθεση της απαγωγής του 15χρονου γιου του διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Χαλκίδας μετά από 14 ώρες ομηρίας.

Είχε προηγηθεί η δραματική έκκληση μέσω του Newsit του θείου του παιδιού προς τους απαγωγείς και τελικά όλα πήγαν καλά.

Ο 15χρονος Βαγγέλης είχε απαχθεί χθες (07-06-2012) στις 8.00 το πρωί λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του, την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του, το 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, για να δώσει εξετάσεις.

Το 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από το σπίτι του 15χρονου

Δύο άγνωστοι, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, βγήκαν από ένα λευκό κλειστό φορτηγάκι, άρπαξαν τον 15χρονο τον έβαλαν με την βία στο αυτοκίνητο και ανέπτυξαν ταχύτητα. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).

Ακολούθησε επικοινωνία των απαγωγέων με τους γονείς απαιτώντας περίπου 3.000.000 ευρώ για την ελευθέρωσή του. Συνολικά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι απαγωγείς έκαναν 4 επικοινωνίες, με την τελευταία μετά τις 21:30 χθες το βράδυ.

Λίγο μετά τις 22:00 το παιδί αφέθηκε ελεύθερο στη Δροσιά Ευβοίας, όπου επικοινώνησε με τους γονείς του.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΝΕWSIT O ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ

Οπως δήλωσε στο Newsit o θείος του 15χρονου,  Χρήστος Παγώνης “θέλουμε να ευχαριστήσουμε σαν οικογένεια τα Μέσα Ενημέρωσης και όλους όσους συνέβαλαν στη αίσια έκβαση αυτού του γεγονότος που συντάραξε την οικογένειά μας. Πρωτίστως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις υπερεσίες της ασφάλειας και όλους εκείνους που από χθες το πρωί έκαναν ότι ήταν δυνατόν ώστε τόσο γρήγορα να τερματιστεί αίσια αυτή η ταλαιπωρία. Το παιδί είναι πάρα πολύ καλά, όλοι μας είμαστε καλά και ευχόμαστε αυτό που περασε η δική μας οικογένεια, πρωτόγνορο για την κοινωνία της Χαλκίδας, να μην επαναληφθεί. Οφείλω να τονίσω πάλι το ενδιαφέρον όλων όσων ενεπλάκησαν στην ιστορία, με ψυχολογους, με ειδικούς διαπραγματευτές και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους. Το παιδί το είδε ψυχολογος το βραδυ που γύρισε. Ευτυχώς η αγωνία μας τέλειωσε νωρίς, στις 12.00 το βράδυ τέλειωσαν όλα”.

Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIt:

Ήδη ξεκίνησε και η διαδικασία άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εντοπιστούν οι επικοινωνίες των δραστών και τα σημεία που κινήθηκαν. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως όλες αυτές τις ώρες ομηρίας, οι δράστες κράτησαν τον 15χρονο μέσα στο κλειστό φορτηγάκι και κινούνταν διαρκώς.

Πιθανότατα, αντελήφθησαν ότι ο αστυνομικός κλοιός έσφιγγε γύρω τους και αποφάσισαν την ελευθέρωση του ομήρου χωρίς την καταβολή λύτρων, υπό τον φόβο της σύλληψης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εύβοια:Το παρασκήνιο της απαγωγής του 15χρονου μαθητή, που αφέθηκε ελεύθερος!
 
“Κάνω έκκληση στους απαγωγείς να αφήσουν τον Βαγγέλη μας”

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε