Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στην αντεπίθεση ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Εγκαλεί τον ανακριτή για συγκάλυψη των ευθυνών ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. - Τι λέει για τη σύζυγό του

Στην αντεπίθεση ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Εγκαλεί τον ανακριτή για συγκάλυψη των ευθυνών ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. - Τι λέει για τη σύζυγό του
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.07.2012 | 20:13
Πρώτη δημοσίευση: 20.07.2012 | 18:54

- "Η Βίκυ έχει πρόβλημα υγείας και αν πάθει κάτι θα έχει τραγικές ευθύνες ο ανακριτής"
- Κατηγορεί τον ανακριτή πως προσπαθεί να "κουκουλώσει" την αλήθεια
- Επιμένει να κληθούν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΕΣΑ
- Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν απαντά σε κανένα κρίσιμο ερώτημα για τις μίζες και προκαλεί την κοινωνία
- ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΚΗ

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος με νέα επιστολή περνά στην αντεπίθεση μετά την κατάθεση του εξαδέρφου του και διαχειριστή των εξωχώριων του εταιρειών Ν. Ζήγρα. Κατηγορεί τον ανακριτή για προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπο του ίδιου και ζητάει να κληθούν μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ για να έρθει στο φως η αλήθεια.

Ωστόσο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος για πολλοστή φορά με τις επιστολές του δεν απαντά στα κρίσιμα ζητήματα που απαιτεί η κοινωνία και συνεχίζει να την προκαλεί με αόριστες κουβέντες και απειλές. Μάλιστα, αντί να αναζητήσει και να παραδεχθεί και τις δικές του ευθύνες, επιτίθεται σε ανακριτή, Ζήγρα και άλλους πολιτικούς και αρέσκεται σε ένα παιχνίδι τακτικής.

Γιατί όλη αυτή η υπόθεση δεν αφορά το εάν σωστά αγοράστηκαν ή όχι τα εν λόγω υποβρύχια αλλά για το εάν υπήρξαν μίζες και σε αυτό ο Άκης Τσοχατζόπουλος θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ξέρει ονόματα και πράγματα, αλλά αντί να τα πει ανοιχτά παίζει το κρυφτό με τις ανακριτικές αρχές.

«Ήδη πριν λίγες μέρες, με αφορμή πληροφορίες σε blogs και στο ιντερνέτ, ότι επίκεινται και νέες στοχευμένες συνεργασίες του ανακριτή με κατηγορουμένους, προειδοποίησα ότι αυτή η ανήθικη πρακτική που εφαρμόζει η ανακριτική αρχή –έστω και μιας παρανομούσας Δικαιοσύνης, την οποία τους τελευταίους τρεις μήνες την δοκιμάσαμε και υποστήκαμε όλοι οι κρατούμενοι της κοινής μας υπόθεσης στον Κορυδαλλό- και μάλιστα στο όνομα της Δικαιοσύνης, συναλλασσόμενης με υποσχέσεις αποφυλάκισης και με σκοπό να εκμεταλλευθεί τις οριακές πλέον αντοχές ψυχικής και σωματικής υγείας κάποιων φυλακισμένων, έφτασε στο τέλος της. Δεν πάει άλλο.

Το αποκορύφωμά της όμως ήταν όταν ο ανακριτής και ο κρατούμενος Ζήγρας, στην πρόσφατη συνάντησή τους, επιχείρησαν τη συναλλαγή τους αυτής της μορφής. Όπου ο ανακριτής, αντί για απολογία κατηγορουμένου σχετικά με το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» από το Ζήγρα, αποδέχθηκε ένα φανφαρόνικο κατασκεύασμα από τις ειδικές υπηρεσίες που ενίοτε χρησιμοποιεί, που το βάφτισαν ως «κατηγορητήριο» εναντίον εμού και ενός μεγάλου, δυστυχώς, αριθμού αθώων πολιτών.

Τραγική είναι πλέον η ευθύνη του ανακριτή που, καθοδηγούμενος από προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου, εκμεταλλεύεται και έναν άρρωστο άνθρωπο, υποσχόμενος υποκριτικά την αποφυλάκισή του.

Καταγγέλλω για μία ακόμη φορά τις ανήθικες συναλλαγές του συγκεκριμένου λειτουργού της Δικαιοσύνης με τον Ζήγρα, αλλά και όσους ανέχονται τις παρανομίες αυτές, που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό της υπόθεσής μας από την πραγματικότητα και την ουσιαστική και πλήρη αλήθεια, που θα αναδειχθεί με τη συμβολή πραγματικών υπεύθυνων μαρτύρων, όπως των μελών του ΚΥΣΕΑ.  Έχω ήδη δώσει εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου να καταθέσουν άμεσα τις αναγκαίες πλέον μηνύσεις ενάντια στους πρωταγωνιστές αυτής της σκευωρίας».

Ο πρώην υπουργός επιμένει στην αποφυλάκιση της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας. Προειδοποιεί τον ανακριτή, πως σε περίπτωση που επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας της συζύγου του, οι ευθύνες που αθ τον βαρύνουν θα είναι τραγικές, αφού απορρίπτει το αίτημα της επίσκεψης ιατροδικαστή.

«Πριν μια βδομάδα είχα επισημάνει δημόσια προς τον αρμόδιο ανακριτή, ότι κανένας λόγος δεν υπάρχει πλέον για να συνεχιστεί περαιτέρω η παράνομη και ανήθικη προφυλάκιση της γυναίκας μου. Επιπλέον, οι αυστηρά προσωπικοί λόγοι υγείας, αλλά και η διαρροή του σχετικού φακέλου, για την οποία, κατά τον καθηγητή και τους γιατρούς, ο μόνος υπεύθυνος είναι εκείνος, με οδηγεί να προειδοποιήσω σήμερα δημόσια και τον ανακριτή -και όλους όσοι είναι υπεύθυνοι-, ότι σε περίπτωση που προκύψει προσωπική ζημία στην υγεία της γυναίκας μου, -καθώς εξακολουθούν να αγνοούνται προκλητικά όλα τα σχετικά αιτήματα και προσέλευσης του αρμόδιου ιατροδικαστή που έχουμε ζητήσει, όπως επίσης και για την άμεση απελευθέρωση της με τη διακοπή της παράνομης και ανήθικης προφυλάκισης της-, έχει τραγικές ευθύνες που θα βαρύνουν εκείνον αποκλειστικά και για τις οποίες να είναι βέβαιος ότι θα υποστεί τη δίκαιη απάντηση της Δικαιοσύνης.

Επιπλέον, ο ανακριτής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την απουσία παρέμβασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην πληθώρα θεμάτων που πρέπει να παρέμβει και να δράσει υπέρ των αθώων πολιτών, των οποίων τα προσωπικά δικαιώματα καταπατήθηκαν και λεηλατήθηκαν βίαια αυτές τις μέρες. Ο ανακριτής όμως, που από το νόμο είναι ο αρμόδιος να καλέσει την Αρχή προκειμένου να επιληφθεί, την αγνόησε συστηματικά. Για αυτό και τον βαρύνει απόλυτα η ευθύνη. Πρόσφατα πήραμε την πρωτοβουλία μια σειρά πολίτες και καλέσαμε και επίσημα την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να παρέμβει σε αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Τέλος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγορεί ευθέως τον ανακριτή τςη υπόθεσης των υποβρυχίων κ. Μαλή ότι με την άρνησή του να καλέσει και τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ προσπαθεί να κουκουλώσουν την αλήθεια και τις ευθύνες που βαραίνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

«Ο αρμόδιος ανακριτής του ν.4022 στην υπόθεση των υποβρυχίων κ. Μαλής γνωστοποίησε στους δικηγόρους μας την ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΡΝΗΣΗ του να καλέσει τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, τους υπουργούς και σειρά αξιωματούχων του ΥΠΕΘΑ της περιόδου 1998-2002, που κατόπιν σχετικής αίτησης μας από 12/7/2012 και βάσει του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, θεωρούσαμε την κλήση τους ως ουσιωδών μαρτύρων κατά την κύρια ανάκριση που διενεργείται, απόλυτα αναγκαία για να υπάρξουν στα χέρια της Δικαιοσύνης άπλετο φως, η πλήρης αλήθεια, αλλά και η προσωπική ευθύνη μιας σειράς σημαντικών προσώπων για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Νομίζουν ότι έτσι θα κρύψουν τις ενοχές των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και συμφώνησαν με τον τρόπο αυτό να καλύψουν και όλους τους υπουργούς τους από τις μεγάλες ατομικές ευθύνες που ο καθένας ξεχωριστά φέρει για όλη την περίοδο των καθυστερήσεων και προβλημάτων στην υλοποίηση του προγράμματος μέχρι σήμερα.

Παραδέχονται επίσημα πλέον και η πολιτική και η δικαστική ηγεσία, ότι όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για την όλη αλήθεια στην υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά σταθερά επιδιώκουν, τα τελευταία δύο χρόνια, να την αποφύγουν, να την κουκουλώσουν, να την κρύψουν. Να αποκρύψουν ακόμα, ότι αυτή η επίσημη άρνηση του ανακριτή είναι που καθιστά την αποκάλυψη της πραγματικότητας και την ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας τελικά αδύνατη.

Αρνήθηκαν να επιτρέψουν την κατάθεση των παραπάνω σημαντικών μαρτύρων-μελών του ΚΥΣΕΑ, όταν είναι γνωστό ότι συμμετείχαν στη λήψη τεσσάρων ομόφωνων αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ που εξασφάλισαν τελικά, με πλήρη διαφάνεια, το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον Ενόπλων Δυνάμεων, με την έγκριση της σύμβασης της 15-2-2000 μεταξύ ΕΝΑΕ-HDW,FERROSTAAL, καθώς και την έναρξη συμπαραγωγής των 4 υποβρυχίων «214», -το πρώτο στο Κίελο και τα υπόλοιπα στο Σκαραμαγκά-, με δεσμευτικό κόστος, χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία. Αυτά ήταν απαραίτητες προϋποθέσεις της σύμβασης που εγγυάται τη στρατηγική υπεροχή του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανικός στο "στρατόπεδο" Τσοχατζόπουλου - Τι αποκαλύπτει το ζεύγος μέσα από τις φυλακές

Ο Άκης καλεί: Σημίτη, Λαλιώτη, Βάσω, Πάγκαλο ως μάρτυρες για τα υποβρύχια

Όχι από ανακριτή στο αίτημα της Β.Σταμάτη για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

   Διαδώστε αυτό το άρθρο