Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στην εφεδρεία με το ζόρι – Δεν εξετάζονται ούτε οι ενστάσεις

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Κοιτάζουν να προλάβουν τις προθεσμίες για να ικανοποιηθεί η τρόικα και πολλοί εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο της εφεδρείας χωρίς καν να εξεταστεί η αίτηση για εξαίρεση. Άλλοι πάλι μέχρι και σήμερα που είναι η καταληκτική ημερομηνία δεν έχουν πάρει καν στα χέρια τους το… χαρτί και δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Για “απόλυτο μπάχαλο” κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές που προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν πολλές αδικίες και ταυτόχρονα τεράστια κενά σε θέσεις-κλειδιά των υπηρεσιών που θα μείνουν από προσωπικό.

Την ίδια στιγμή με ο κ. Ρέππας θύμισε στους υπόλοιπους υπουργούς ότι λήγει σήμερα η προθεσμία και με εγκύκλιο που εξέδωσε ζητά οι αρμόδιες διευθύνσεις διοικητικού καλούνται «να αποστείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία άμεσα και όχι μετά τις 28 Νοεμβρίου 2011, αναλυτικές καταστάσεις με τα στοιχεία του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετεί στο φορέα τους και έχει γεννηθεί κατά τα έτη 1958 και προγενέστερα και ενδέχεται να πληροί τα, κατά περίπτωση, έτη ασφάλισης για την ένταξη στην εργασιακή εφεδρεία».

Πηγές από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι μέχρι στιγμής δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση και πως στις προθέσεις του υπουργείου είναι να μην υπάρξει καμία εξαίρεση.

Πάντως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος, να επανεξετάσει ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. μεταφορές) που έχουν σχέση με την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, όπως στις μεταφορές.

Παράλληλα η πολυνομία και οι νόμοι επί νόμων τόσα χρόνια έχουν φέρει τους εργαζόμενους σε απόγνωση. Υπάρχουν υπάλληλοι που έχουν ασφάλιση σε δύο Ταμεία με διαφορετικό όριο ηλικίας, δεν ξέρουν αν πρέπει να βγουν σε εφεδρεία όπως τους έχει ζητηθεί, ενώ κανείς δεν μπορεί να τους απαντήσει και από τις υπηρεσίες.

Η απάντηση προς το παρόν είναι πως το αίτημα θα εξεταστεί… μετά από μήνες. Ως τότε όμως οι υπάλληλοι θα έχουν βγει σε εφεδρεία.

Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν άλλοι υπάλληλοι που ενώ έχουν ενημερωθεί ότι από αύριο δεν θα πρέπει να εργάζονται δεν έχουν πάρει ακόμη στα χέρια τους τη διαπιστωτική πράξη, ένα έγγραφο χωρίς το οποίο είναι παράνομη η απομάκρυνση από την εργασία.

Και σε αυτή την περίπτωση η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε